Skip to content
Politică

Prima reacție a premierului Ponta după ce PSD a învins PNL în Senat

Propunerea PSD, Simona Maya Teodoroiu este noul judecător al CCR, cu 87 de voturi pentru, în vreme ce Mona – Lisa Neagoe, propunerea PNL, a obținut 73 de voturi. Astfel, se poate spune că liberalii au pierdut testul de la Senat, având în vedere că speranța lor era să obțină majoritatea și să își impună candidatul la CCR.

În acest context, premierul Victor Ponta a transmis că a fost o bătălie politică importantă în Senat și că le mulțumește tuturor senatorilor din coaliția de guvernare care și-au arătat sprijinul

„Ar fi putut fi judecatori in egala masura. Bineinteles, a fost si o batalie politica importanta in Senat. Le multumesc tuturor senatorilor din coalitia de guvernare care si-au aratat sprijinul. Important e ca aceasta coalitie de guvernare sa poata functiona in perioada urmatoare pentru a adopta masurile importante: codul fiscal si de procedura fiscala. Din punct de vedere politic pentru mine, e ultima promisiune pe care am avut-o neindeplinita. Lucrurile legate de pensii , salarii minime, toate le-am indeplinit. E al patrulea an cu crestere economică peste media europeana. Putem ca de la 1 ianuarie sa avem TVA la 20 % ca toate celelalte masuri care vor aduce venituri la buget, ca sa compensam, tot mecanismul de dezvoltare economica”, a precizat premierul Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *