Skip to content
Politică

Prima redacție de ziar arestată

Presa din România primește o lovitură importantă. O operaţiune de amploare a Poliţiei si Parchetului Buzau care a avut loc vineri în jurul orei 17.00 a dus la ridicarea membrilor echipei săptămânalului „Atac de Buzău”, adică, Florin Paraschivescu-director, Doru Iuga-redactor, şi Oana Galanton-responsabil cu publicitate. Aceștia au fost duşi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău. Se pare că ar fi vorba despre o suspiciune de flagrant, relatează Sansa News.

Surse de presă susţin că pe numele celor 3 membri ai echipei „Atac de Buzău” au fost depuse mai multe plîngeri atît de către cetăţeni din Buzău cât şi din Bucureşti. Aceleaşi surse susţin că acţiunea de vineri seară au fost ca urmare a unei plângeri a primarului din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu. Cert este că în mai multe numere ale publicaţiei Sorin Munteanu a fost subiectul mai multor materiale defăimătoare care au trecut peste limita jurnalismului.

Sâmbătă,cele trei persoane aduse vineri seară la audieri la IPJ au primit mandat de reţinere. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că Florin Paraschivescu ,directorul publicaţiei Atac de Buzău, soţia sa Oana Galanton responsabil cu publicitatea şi Doru Iuga redactor, au fost audiaţi toată noaptea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj prin presă. Audierile continuă pe parcursul zilei de astăzi urmând ca până la expirarea mandatului de reţinere  cei trei să fie prezentati judecătorului de serviciu cu propunerea de arestare preventivă.

Sursele citate au afirmat că la adresa celor trei au fost depuse mai multe plângeri din partea unor primari şi oameni de afaceri din Buzău şi Bucureşti care sesizau că au făcut obiectul unor acţiuni de şantaj şi au fost subiectul unor materiale defăimatoare publicate în săptămînalul respectiv.

Aceleaşi surse relatează că flagrantul a avut loc pe o stradă din cartierul Dorobanţi, Oana Galanton fiind surprinsă în timp ce primea 500 de lei de la primarul Sorin Munteanu, care şantajat fiind cu publicarea unor articole de presă defăimătoare, ar fi trebuit să plătească 1 000 de lei lunar, sumă mascată sub forma unor contracte de publicitate. Se pare că 6 primari din judeţ, dar şi politicieni ar fi fost ţinta unor acţiuni sau încercări de şantaj. Surse judiciare spun că ieri au avut loc 3 percheziţii domiciliare în Buzău dar şi în Piteşti, unde a activat cu ceva timp în urmă, Paraschivescu. Astăzi mai multe persoane au fost chemate pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean fără a se cunoaşte, în acest moment în ce calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *