Prima reformă la Guvern: Fuzionează două ministere. S-a înființat Agenția Națională pentru Sport

Guvernul României
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Guvernul a adoptat, joi în primă şedinţă a Cabinetului Ciolacu, ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a fost adoptat având în vedere Hotărârea Parlamentului României 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi programul de guvernare.

Astfel, Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ca urmare a acestor modificări intervenite în funcţionarea Guvernului, au fost aprobate următoarele măsuri:

„- Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care a fost desfiinţat. Ca urmare a reorganizării prin fuziune prin absorbţie, Ministerul Economiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

– Este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

– Sunt stabilite atribuţiile viceprim-ministrului fără portofoliu, care va aviza actele normative cu impact bugetar”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: