Skip to content
Politică

Primar PNL, condamnat la 8 ani de închisoare. Decizia este DEFINITIVĂ

newsar.ro

Un primar din rândul liberalilor a fost condamnat miercuri la 8 ani de închisoare.

Mai exact, este vorba despre Mihai Sabaiduc, primar al comunei Dumeşti, judeţul Iaşi, pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis să îl condamne la opt ani de închisoare.

Mihai Sabaiduc a fost condamnat alături de alte şapte persoane, fiind acuzat că ar fi deturnat destinaţiile mai multor terenuri din comuna Dumeşti, provocând astfel un prejudiciu de 400.000 de euro în dauna a 16 persoane. Prin sentinţă, Curtea Supremă a încetat procesul penal pe numele unei notăriţe, Lidia Vieru, care s-a sinucis în timpul procesului. De asemenea, instanţa a decis rejudecarea acuzaţiilor aduse pe numele unei angajate de-a notăriţei.

Alături de Sabaiduc, DNA i-a mai trimis în judecată în acest dosar pe Constantin Butnariu, consilier juridic al Primăriei Dumeşti şi Constantin Gheorghiu, fost primar şi ulterior secretar al aceleiaşi comune, Orest Oanea, fost director general al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Iaşi, în prezent administrator SC Toposig Expert Suceava şi pe notarul Lidia Vieru, Constantin Dorneanu, consilier superior în cadrul Primăriei Dumeşti, Radu Guzu, fost şef al Postului de Poliţie Dumeşti între 2005-2006, şi Elena Matei, secretar la Biroul Notarial Vieru Lidia, potrivit Adevărul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *