Skip to content
Politică

Primar PNL și director APIA, reținuți de DNA în urma perchezițiilor

" "

Procurorii DNA au efectuat, marţi, 16 percheziţii în judeţele Botoşani şi Suceava, la sediul APIA Botoşani şi la cel al unei primării, precum şi la puncte de lucru ale unor firme, într-un dosar privind fapte de corupţie şi obţinere nelegală de fonduri europene.

Primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru (PNL), şi directorul APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia, au fost reţinuţi, marţi seară, de către procurorii DNA Serviciul Teritorial Suceava în cazul de fraudare a fondurilor europene, iar audierile în acest dosar continuă cu alţi suspecţi.

" "
" "

Procurorul şef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, Mihaela Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX că primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru, a fost reţinut, fiind suspectat că a prezentat documente false pentru obţinerea de fonduri europene sau de la bugetul de stat, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul APIA Săveni.

Ea a menţionat că în acelaşi dosar a fost reţinut şeful APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia, pentru abuz în serviciu şi acordarea de subvenţii cu încălcarea legii şi luare de mită.

Sursa citată a mai spus că în urma cercetărilor s-a evidenţiat că Zaharia avea „protejaţi” anumiţi fermieri din zonă.

În urma percheziţiilor făcute marţi dimineaţă, primarul din Săveni şi directorul APIA Săveni au fost aduşi la audieri la sediul DNA Suceava, iar procurorii anticorupţie suceveni urmează să audieze în acest dosar zece suspecţi şi 16 martori.

" "

1 comentariu la “Primar PNL și director APIA, reținuți de DNA în urma perchezițiilor

  1. „Canta cucu-n Bucovina” ??? Parca Orban zicea ceva de puscarii. Nici n-a apucat sa inchida gura si uite, cucul ! Doar ca e de-al lui, vad. Ce gura pacatoasa are ! :))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *