Skip to content
Politică

Primar PSD, exclus din partid: M-au dat afară noaptea ca hoții!

stirilekanald.ro

Un primar PSD aduce acuzații grele la adresa conducerii județene. Mai exact, Gheorghe Damian, primarul din Ciugud (Alba), comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din Romania, susține că a fost exclus din partid „noaptea ca hotii”.

Gheorghe Damian, care pana la excludere era vicepresedinte al PSD Alba si unul dintre cei mai longevivi primari ai partidului din judet, a anuntat ca excluderea sa din PSD a fost aprobata recent de conducerea centrala a partidului dupa ce o propunere in acest sens a fost iniantata in urma cu un an de catre organizatia judeteana din Alba.

„A venit momentul sa declar ca sunt independent dupa ce in urma cu ceva vreme, conducerea centrala a PSD a luat decizia, in urma contestatiei facuta de mine, sa fiu exclus. Mai exact, in 22 ianuarie 2018, Comitetul Executiv National al PSD a aprobat excluderea mea si a domnului Ioan Florea, consilier judetean, la mai bine de un an de cand Comitetul Executiv Judetean al PSD, sub conducerea presedintelui interimar, domnul Ioan Dirzu, a decis intr-o seara, tarziu, intr-o sedinta in care nici macar nu am fost invitat, nu mi s-a dat voie sa ma apar, stim foarte bine ca si cel mai mare criminal are dreptul la aparare in lumea aceasta, si am fost, practic, exclus din partid ‘noaptea, ca hotii'”, a spus Damian.

Mai mult, potrivit acestuia, excluderea sa ar fi fost un troc facut de Ioan Dirzu in schimbul sustinerii noului Guvern.

„Problemele care le aveau la centru erau mult mai mari decat soarta unui primar de comuna din judetul Alba. Pe de alta parte cred ca decizia aceasta, stiti data, 22 ianuarie, in momentul executarii premierului Tudose. Si a fost practic un troc intre votul de la Alba si excluderea lui Damian”, a mai spus Damian, potrivit Ziare.com

Gheorghe Damian este la al cincilea mandat de primar al Ciugudului, comuna din Romania care a atras cele mai multe fonduri europene, respectiv peste 27 de milioane de euro, ceea ce ar reprezenta circa 9.000 de euro pe cap de locuitor. Damian a castigat ultimele alegeri cu 85% din voturi, iar PSD are majoritatea in Consiliul Local Ciugud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *