Skip to content
Politică

Primar PSD, reținut în legătură cu tăieri ilegale de copaci SURSE

oradeiasi.oradestiri.ro

Un primar al Partidului Social Democrat (PSD) a fost reținut luni, fiind acuzat că a avut legătură cu unele tăieri ilegale de copaci.

Este vorba despre edilul comunei clujene Beliş, Viorel Matiş (PSD). El a fost reţinut de poliţiştii clujeni, fiind suspectat de comiterea unor fapte ilegale la regimul silvic în vremea când era lucrător silvic, scrie marți Antena3.ro, citând surse judiciare.

Poliţişti din IPJ Cluj au reţinut, în urma unor percheziţii făcute în opt locuri, trei bărbaţi bănuiţi de fapte ilegale la regimul silvic, fapte prin care s-ar fi creat un prejudiciu de 250.000 de euro.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Cluj au reţinut, în urma unor percheziţii realizate în 8 locaţii de pe raza judeţului Cluj, trei bărbaţi bănuiţi de fapte ilegale la regimul silvic. Luni, au fost efectuate percheziţii în locaţii din municipiul Cluj-Napoca, oraşul Huedin şi comunele Beliş, Poieni şi Mărişel, fiind descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal şi au fost sechestrate obiecte şi diverse sume de bani. În cauză au fost extinse cercetările faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 50, 40 şi 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliş, respectiv comuna Poieni, judeţul Cluj, care la data săvârşirii faptelor îndeplineau atribuţii de lucrători silvici, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la infracţiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional, furt de arbori din fondul forestier naţional şi fals intelectual”, se arată într-un comunicat transmis marţi de IPJ Cluj.

Potrivit IPJ Cluj, până acum valoarea estimată a prejudiciului se ridică la 250.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *