Skip to content
Politică

Primar, reținut pentru luare de mită

Primar, reținut, vineri, pentru luare de mită în formă continuată în urma unui flagrant organizat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Bacău.

Este vorba despre edilul orașului băcăuan Dărmănești, Constantin Spiridon.

Primarul urmează să fie prezentat vineri în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, potrivit romaniatv.net.

„În data de 10.12.2015, ofițerii de poliție judiciară (…), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și participarea lucrătorilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au organizat și realizat prinderea în flagrant a lui S. C., primarul orașului Dărmănești, în timp ce primea suma de 10.000 lei, pretinsă și remisă de doi reprezentanți ai unei firme de consultanță, prin martorul denunțător. De asemenea, s-au efectuat două percheziții domiciliare, fiind ridicate și sumele de 8.600 lei, 1.100 euro, precum și diverse documente”, se precizează în comunicat.

Ancheta în acest caz a început în urma unui denunț depus de un angajat al firmei ieșene, în luna octombrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Denunțătorul susținea că primarul din Dărmănești a pretins de la firma respectivă o sumă de bani, respectiv 10% din valoarea contractelor de consultanță încheiate.

După înregistrarea denunțului, ofițerii de poliție judiciară din cadrul SJA Bacău au fost delegați de procurorul de caz pentru desfășurarea activităților procedurale din dosar.

„În urma cercetărilor, a rezultat că S. C., primarul orașului Dărmănești, a încheiat cu firma amintită două contracte de consultanță, unul pentru constituirea dosarului și a cererii de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orașului Dărmănești, în valoare de 130.000 lei, și studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 lei. În luna august 2015, S. C. a primit de la reprezentanții firmei, C.M. și Z.L., suma de 10.000 lei, prima tranșă din totalul de 25.000 lei pretinși, prin intermediarul R.V., martorul denunțător în cauză”, se arată în comunicatul DGA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *