Skip to content
Arad Știri locale

Primăria Arad a alocat o nouă finanțare în valoare de 7,3 milioane de lei pentru clubul de fotbal UTA

https://www.sportarad.ro

Primăria Arad a alocat cea de-a doua finanţare din acest an, din bugetul local în valoare de  7,3 milioane de lei, pentru funcţionarea clubului de fotbal UTA. Contractul a fost semnat, joi, cu reprezentanţii clubului.

Suma a fost alocată prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, iar contractul de finanţare a fost semnat de către primarul interimar, Călin Bibarţ şi directorul general al AFC UTA Arad, Codru Grădinaru.

UTA este un brand al oraşului şi e normal să fie sprijinit de Primărie. Suntem unul din sponsorii principali ai echipei-fanion a Aradului, iar în acest an, 90% din cheltuielile clubului sunt acoperite de bugetul local. Am mai alocat o finanţare şi la începutul anului pentru că ne dorim ca UTA să ducă mai departe acest nume şi renume”, a declarat edilul Călin Bibarţ.

Reprezentanţii clubului au spus că „banii sunt mai mult decât bineveniţi în condiţiile în care odată cu schimbarea legislaţiei, cluburile şi entităţile sportive pot deconta şi o parte a cheltuielilor cu salariile antrenorilor şi jucătorilor„.

În ultimii şapte ani, Primăria Arad este susţinătoarea proiectului UTA şi asigură, astfel, continuitatea acestuia. Sumele primite ca finanţare sunt mai mari de la an la an şi ne asigură 90% din bugetul clubului. Totodată, reamintim că porţile sunt deschise oricăror finanţatori din mediul privat. Vom face tot efortul pentru a reprezenta cât mai bine acest brand. La anul, UTA împlineşte 75 de ani şi am dori să avem veşti bune pe toate planurile”, a declarat Codru Grădinaru.

După semnarea contractului de finanţare, primarul a primit un cadou simbolic, un fular cu mesajul „ UTA înseamnă Arad”.

La începutul anului, clubul a mai primit de la bugetul local o finanţare de 3,7 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *