Skip to content
Brașov Știri locale

Primăria Brașov a făcut anunțul: Taximetriștii cresc tarifele începând de luni

mytex.ro

Taximetriștii cresc tarifele începând de luni, după cum anunţă Primăria Braşov. Conform prevederilor legale, majorarea tarifelor de călătorie cu taxiul nu se poate face fără notificarea autorității locale, iar aceasta trebuie să-și dea avizul, în baza justificării prezentate de solicitant, ceea ce s-a şi întâmplat.

Astfel, municipalitatea va începe eliberarea noilor tarife avizate: tarif pe timp de zi (între orele 6.00-22.00) va fi de 2,19 lei/km, iar cel de noapte, 2,60 lei/km.

Eliberarea documentelor de avizare a noilor tarife se va face prin intermediul dispeceratelor. Până în prezent au depus notificări 260 de PFA-uri dintr-un total de 320, trei Întreprinderi Individuale dintr-un total de cinci și 250 de firme care dețin 764 de autorizații taxi (dintr-un total de 349 de firme cu 1.105 autorizații). Odată cu eliberarea acestor avize și după modificarea tarifelor din aparatele de taxat și afișarea lor, taximetriștii pot utiliza noile tarife”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În prezent, majoritatea taxiurilor utilizează următoarele tarife: 1,99 lei/km pe timp de zi și 2,3 lei/km pe timp de noapte.

Taximetriştii şi-ar dori şi un tarif special pentru cursele din afara localităţii însă, după cum a menţionat sursa citată din Primărie, în legislația națională care reglementează activitatea de taximetrie nu există nici o prevedere legală cu privire la existența vreunui tarif perceput în afara localității, informează mytex.ro

Singurele tarife legale sunt: tarif maximal, care la Brașov este aprobat de Consiliul Local la de 2,2 lei/km. Pe timp de noapte, acesta poate crește cu maximum 50%, ceea ce înseamnă, în urbea noastră, până la 3,3 lei/km.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *