Skip to content
Brașov

Primăria Braşov va investi 500.000 de lei în lucrări, care ar urma să înceapă după închiderea sezonului de schi

Proiectul de amenajare a unor trasee de mountain-bike în Masivul Postăvarul din Poiana Braşov ar urma să demareze în acest an, după ce a fost finalziată partea de proiectare, iar, recent, a fost eliberată şi autorizaţia de construire pentru lucrări. În conformitate cu proiectul, traseele vor fi amenajate pe marginea pârtiilor, prin pădure, astfel încât să fie afectat cât mai puţin fondul forestier. Prin amenajarea celor 15 km de piste, Poiana ar putea deveni mai atractivă şi pe timp de vară.

Proiectul a fost anunţat încă din 2015, însă partea de proiectare a durat mai mult, ţinând cont că a fost făcută voluntar de către nişte asociaţii de biciclişti partenere. Investiţia va fi derulată de către Primărie în parteneriat cu Regia Locală a Pădurilor Kronstadt Braşov, iar în bugetul local pe anul 2019 va fi prevăzută suma de 500.000 de lei, pentru amenajarea celor trei trasee, după cum au anunţat oficialii municipalităţii. Lucrările vor începe după ce se va închide sezonul de schi, iar vremea se va încălzi, anunță bzb.ro 

Un traseu special pentru copii

Cele trei trasee vor face legătura între Poiana Braşov – Poiana de jos. Două dintre acestea vor putea fi utilizate doar pentru coborâre, fiind localizate în partea vestică a domeniului schiabil, între pârtiile Subteleferic şi Lupului. Cel de-al treilea va avea un grad de dificultate redus şi va avea ca punct de plecare zona Hotelului Ruia şi va fi destinat familiilor cu copii. Fiecare dintre cele trei trasee va avea aproximativ 5 kilometri.

Un alt pas birocratic în vederea implementării proiectului este schimbarea categoriei funcţionale a perimetrului unde se vor amenaja aceste trasee, de la pădure la pădure-parc, demersuri ce sunt derulate de către Regia Locală a Pădurilor Kronstadt. În vederea amenajării acestor piste de mountain-bike, există şi oportunitatea accesării unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Totodată, Primăria îşi propune să construiască în Poiană şi un „alpine coaster”, un fel de bob pe şine care foloseşte forţa gravitaţională pentru mişcare, dar şi o sanie pe şine, precum şi să înceapă demersurile în ceea ce priveşte actualizarea documentaţiilor pentru extinderea domeniului schiabil şi a transportului pe cablu spre Râşnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *