Skip to content
București Știri locale

Primăria București a renunțat definitiv la vinieta ecologică, proiectul lansat de Gabriela Firea. Cei care au cumpărat-o vor primi banii înapoi

Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat marți proiectul de hotărâre care abrogă o hotărâre din 2019 care prevedea introducerea vinietei ecologice și restricții în zona centrală pentru autoturismele intens poluante (non euro, euro 1, Euro 2 si Euro 3), potrivit unui comunicat al Primăriei, potrivit G4media.

Proiectul inițial de impunere a vignetei a fost inițiat de primarul general, Gabriela Firea, și tot ea a inițiat abrogarea.

Motivul abrogării?

”În timpul dezbaterii publice privind introducerea vinietei ecologice, cei mai multi dintre bucuresteni nu s-au opus masurilor. Cu toate acestea, dupa intrarea in vigoare a actului normativ, respectiv data de 01 ianuarie, au aparut foarte multi contestatari ai proiectului, iar unii dintre acestia au depus plangeri prealabile, solicitand in instanta anularea hotararii pentru introducerea masurii antipoluare. Prin urmare, am realizat – la acel moment – o consultare publica, iar 85% dintre respondenti au sustinut anularea restrictiilor de circulație si a vinietei. De asemenea, au fost inregistrate si 441 de plangeri prealabile formulate de cetateni sau organizatii, care cer in instanta anularea hotararii privind introducerea vinietei”, a declarat Firea, citată de comunicatul de presă al primăriei.

În ceea ce privește vinietele achizitonate până în prezent, contravaloarea acestora va fi returnată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *