Skip to content
Politică

Primăria București dă explicații cu privire la o situație jenantă

Primăria București dă explicații cu privire la o situație jenantă

Primăria Municipilui București a remis un comunicat de presă prin care explică incidentul de duminică seară de pe Arena Națională. Astfel, duminică, în timpul meciului Steaua – FC Voluntari, 3-1, prin acoperișul Arenei Naționale s-a putut observa cum curgea apa.

Municipalitatea asigură că nu sunt probleme cu acoperișul stadionului.

„Cu privire la situația înregistrată în timpul evenimentului sportiv desfășurat pe Arena Națională în data de 27.09.2015 orele 21:00 vă comunicăm următoarele:

– În vederea protecției suprafeței de joc, acoperișul mobil a fost deschis, fapt care a permis desfășurarea jocului în condiții bune în ciuda vremii nefavorabile (ploaie torențială în timpul celei de-a doua reprize a partidei)

– Din cauza fenomenului meteo extrem – căderi masive de apă în termen scurt- gurile de scurgere de la nivelul acoperișului nu au putut prelua toată cantitatea de apă.

– Menționăm că sistemul de preluare a apelor pluviale a preluat în această situație și apa deversată de pe acoperișul retractabil. În același timp, vîntul în rafale a condus la acumulări de apă inegale pe anumite guri de scurgere.

– Subliniem că nu există fisuri la nivelul membranei sau a acoperișului fix.

Stadionul, în momentul în care acoperișul retractabil este tras, nu funcționează ca o sala închisă ermetic, de altfel întreaga ventilație este asigurată natural prin spațiile deschise (între acoperiș și tribune), prin acest spațiu putînd să pătrundă la rafale de vînt apa provenită din intemperii.

Subliniem ca, dacă acoperișul nu ar fi fost tras, în cea de-a doua repriză partida de fotbal ar fi putut fi întreruptă sau chiar amînată”, se arată în comunicatul precizat, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *