Skip to content
București Știri locale

Primăria Bucureşti deschide un spital modular în curtea Spitalului Victor Babeş pentru pacienţii COVID

digi24.ro

Primăria Capitalei a anunţat, luni seară, că primarul general Gabriela Firea a dispus deschiderea spitalului modular construit în curtea Spitalului Victor Babeş. În prima fază vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi. De asemenea, Primăria Capitalei suplimentează şi paturile de ATI pentru pacienţii COVID-19, la spitalele din subordine.

Venim în sprijinul pacienţilor infectaţi cu virusul Sars-Cov2 şi deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera. În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi trataţi pacienţii cu forme uşoare. Spitalul modular construit de noi oferă pacienţilor condiţii de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiţionat şi wi-fi. În plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate şi reţea independenţa de canalizare, conform normelor”, a anunţat, luni seară, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, medicii care vor trata pacienţii internaţi în această unitate medicală provin de la spitalul Victor Babeş, iar personalul mediu şi auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curăţenie, deşeuri biologice şi catering. Spitalul se va deschide imediat după obţinerea avizului DSP Bucureşti. ”Menţionez că ASSMB a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică încă de acum două luni asistenţă de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcţiune cât mai rapid acest spital„, a mai transmis Firea. Primarul general a anunţat şi că va creşte capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport Covid, unitatea medicală a pus la dispoziţie 31 paturi AŢI, 14 dintre acestea fiind ocupate şi acum. După reintrarea Spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt trataţi pacienţi cu alte afecţiuni, această unitate medicală va suplimenta totuşi secţia de terapie intensivă şi va pune la dispoziţie 6 paturi ATI pentru pacienţi covid cu forme mai severe, la care se suprapun şi alte afecţiuni. Subliniez faptul că acelaşi personal medical existent în secţiile AŢI va asigura asistenţă medicală şi pentru paturile suplimentare”,a mai precizat Firea.

Totodată, pacienţii cu dublă patologie, afecţiuni nefrologice şi covid, trataţi la Spitalul Carol Davila, au la dispoziţie 10 paturi ATI. Pănă luni la prânz în Bucureşti s-au confirmat 4.467 cazuri de coronavirus.

Suplimentarea testării RT-PCR în Bucureşti

Infectia virala Sars-cov 2 se trateaza cu tratament, daca sunt simptome, iar pandemia se depaseste cu o buna organizare si gestionare judicioasa a resurselor. Amenintarile, jignirile, dezinformarile, frica indusa, panica raspandita nu tin loc de implicare ferma si eficienta.

In acest context, azi am decis sa achizitionam inca 5 aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiza, pentru spitalele : Victor Babes, Colentina, Carol Davila. Aceste aparate de testare se adauga celor 5 cumparate in luna martie. Este nevoie sa testam masiv si sa izolam virusul. Nu sa tinem pe toata lumea in casa sau cu restrictii drastice.

In plus, deschidem sectia exterioara a Spitalului Victor Babes, din zona Pipera, pentru pacientii cu forme usoare, care vor dori sau necesita internare. Din cele 500 de locuri disponibile in structura modulara construita, pregatim primele 100 de paturi, cat ne-a solicitat conducerea spiralului.

Conditiile medicale si de confort vor fi la nivelul unui spital modern : medici si asistenti bine pregatiti, aparatura, tratamente, menu zilnic adecvat, bai proprii saloanelor cu 1 sau 2 paturi, tv, aer conditionat, wi-fi.

Sa speram ca DSP nu inventeaza vreun motiv sa nu ne dea avizul. Dupa care ministrul sanatatii sa planga la televizor ca nu mai sunt paturi libere in spitale!! In plus, chiar daca Spitalul Colentina se pregateste sa se redeschida pentru pacientii cronici din intreaga tara, pastram, deocamdata, o zona pentru pacientii covid, inclusiv 6 paturi ATI in plus fata de cele 14 ocupate acum.

Si la Carol Davila avem pregatite 10 paturi de ATI, pentru pacientii cu afectiuni nefrologice plus covid. Trebuie sa invatam sa traim cat de cat normal cu acest virus. Trebuie sa dotam spitalele si sa-i protejam pe medici. Dimensionarea corecta a resurselor este cheia reusitei. Sa aveti multa sanatate! Sa nu fie nevoie de spitale.

Dar, daca apare totusi o problema, sa stiti ca va puteti baza pe noi! Suntem aici!„, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

 

1 comentariu la “Primăria Bucureşti deschide un spital modular în curtea Spitalului Victor Babeş pentru pacienţii COVID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *