Skip to content
București Știri locale

Primăria Capitalei a depus proiecte pentru finanţare europeană de circa 50 de milioane de euro

PMB

Primăria Municipiului Bucureşti a depus proiecte pentru a obţine finanţare europeană de circa 50 de milioane de euro pentru renovarea a 13 blocuri, cât şi pentru clădiri publice, monument istoric.

„În prima zi în care a început să funcţioneze Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Primăria Capitalei a depus, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, proiecte pentru a obţine finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro”, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, se doreşte renovarea a 13 blocuri, unele dintre ele monumente istorice, precum şi clădiri publice, emblematice pentru Bucureşti, cum ar fi Casa Gheorghe Tattarescu din str. Domniţa Anastasia nr. 7, Pinacoteca din str. Lipscani nr. 18-20 şi Blocul Rosenthal din Calea Victoriei nr.22-24.

„Mulţumim asociaţiilor de proprietari care au înţeles importanţa obţinerii fondurilor nerambursabile din programul «Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale» din PNRR şi au completat documentele solicitate de colegii din cadrul AMCCRS”, a adăugat primarul general, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *