Primăria Capitalei a ridicat până marți la ora 15.00, 14 mașini parcate neregulamentar, a declarat directorul Poliției Locale a municipiului București, Daniel Rășică. Alte patru au fost ridicate și puse pe platformă, însă nu au fost duse la depozit deoarece șoferii au venit între timp și au plătit doar taxa de ridicare. Alți 15 șoferi au fost doar amendați pentru oprire în locuri nepermise deoarece au ajuns înainte să vină platforma. Daniel Rășică spune că au fost ridicate doar mașinile care erau parcate în stațiile STB, pe arterele din centrul Capitalei, blocau mijloacele de transport public sau intrarea în spitale, scrie hotnews.ro.
Potrivit acestuia, după doar două zile de aplicare a măsurii, rezultatele încep să apară. ”Pe Calea Victoriei, în zona Unirii, deja nu mai sunt mașini care staționează neregulamentar”, a explicat Rășică. Acesta spune că Poliția nu are o normă de ridicat, fiind aplicată măsura doar în cazurile flagrante.
Tarifele pentru recuperarea mașinii sunt de minimum 500 de lei, defalcate astfel:
Pentru ridicare:
200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.
Pentru transport:
150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.
În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Aşadar, pentru un autoturism precum Dacia Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.