PSnews

Ediția de București

Primăria Capitalei, ajutoare pentru copiii cu handicap

secundatv.ro

Pe lângă suplimentele pe care Primăria Capitalei le oferă la prima căsătorie și la nașterea primului copil, se vor oferi, sub forma unui ajutor financiar, 1000 lei și pentru copiii cu handicap. Acest lucru s-a dezbătut la ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi.

Astfel, acest ajutor se poate oferi cu condiția ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul în București, iar vârsta limită pentru primirea suplimentului este de 18 ani. Viramentul bancar va fi făcut în fiecare lună de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, relatează News.ro.

Dosarul cu documentele doveditoare trebuie să conțină certificatul de naștere al copilului sau buletinul, după caz, actul de identitate al reprezentantului legal, certificatul de încadrare în grad de handicap în original şi copie, extrasul de cont şi o cerere tip, actul de identitate al celuilalt părinte în original şi copie sau copie de pe certificatul de deces, copie a certificatului de căsătorie al părinţilor sau hotărârea de divorţ. De asemenea, același ajutor îl pot primii și copiii care se află în centrele de plasament.

Conform datelor statistice furnizate de către Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, în trimestrul I al anului 2017 erau înregistraţi un număr total de copii cu handicap de 4.666, din care: 3.229 copii cu hadicap grav, 914 copii cu handicap accentuat, 486 de copii cu handicap mediu şi 37 de copii cu handicap uşor. Dată fiind această situaţie, părinţii trebuie sprijiniţi de către stat în îngijirea, creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului cu handicap, în cadrul familiei„, au transmis inițiatorii proiectului.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi