Primăria capitalei anunță ce va face după ce un sens al Podului Grant a fost închis

Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Reprezentanții Primăriei Capitalei anunță că primarul general Nicușor Dan și reprezentanți ai Brigăzii Rutiere, Poliției Locale a Sectorului 1, Poliției Locale a Sectorului 6, Poliției Locale a Municipiului București, STB și Administrației Străzilor București au avut, luni o ședință, în contextul ambuteiajelor apărute în trafic din cauza lucrărilor de reabilitare și consolidare la Podul Grant pe sensul Crângași-Turda.

Astfel a fost dispună măsura suplimentării numărului echipajelor de poliție rutieră care vor dirija traficul în intersecțiile afectate de lucrări, începând de marți. În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, va fi suplimentat numărul de tramvaie de pe liniile 11 și 44.

„1. Începând de marți 17 Octombrie, va fi suplimentat numărul de echipaje de poliție rutieră care vor dirija traficul în intersecțiile afectate de lucrări.

2. Polițiștii care vor dirija traficul în intersecții vor aloca timpi necesari fluxurilor de mașini astfel încât să favorizeze rutele alternative.

3. Vom modifica diagramele semafoarelor din intersecțiile Șos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de așteptare pentru șoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic.

4. În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, vom suplimenta numărul de tramvaie de pe liniile 11 și 44.

De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeași zonă”, arată comunicatul de presă al Primăriei Municipiului București.

Reprezentanții PMB recomandă participanților la trafic care se deplasează dinspre Calea Giulești înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Știrbei Vodă-Str. Buzești și traseele alternative prin Șoseaua Virtuții – Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași – străzi adiacente – Calea Giulești. Restricțiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale. Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

„Facem un nou apel la bucureșteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal. Reabilitarea și consolidarea podului Grant este necesară și de importanță majoră pentru siguranța tuturor participanților la trafic.  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineață și pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureșteni că monitorizăm în permanență starea traficului și vom lua măsuri suplimentare acolo unde situația o va impune”, mai transmite PMB.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: