Skip to content
Societate

Primăria Capitalei anunţă finalizarea studiului de fezabilitate pentru construirea Spitalului Metropolitan

Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat astăzi finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru construirea în Bucureşti a viitorului Spital Metropolitan şi a prezentat principalele componente ale proiectului. Următorul pas este ca indicatorii tehnico-economici să fie supuşi aprobării CGMB, pentru ca Primăria Capitalei să poată organiza, ulterior, procedura de contractare a serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie, transmite agerpres.

„Am finalizat Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan Bucureşti, iar în martie 2020 vom începe lucrările. Este primul spital inteligent din România, care va putea concura cu cele mai moderne unităţi medicale din lume”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

„Spitalul Metropolitan Bucureşti, primul spital inteligent din România, care va putea concura cu cele mai moderne unităţi medicale din lume, devine realitate, aşa cum am promis anul trecut. Avem finalizat Studiul de fezabilitate, iar în martie 2020 vom începe lucrările la Spitalul Metropolitan! Acesta va avea aproape 1.000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continuă, 31 de săli de operaţie, dar şi săli pentru investigaţii imagistice şi medicină nucleară. Spitalul va asigura pentru bucureşteni şi pacienţii din ţară nu doar servicii medicale la standarde de excelenţă, ci şi funcţii complementare, centru de excelenţă şi campus universitar. Întregul complex va fi compus din: 3 corpuri de clădire cu destinaţia spital, un turn cu 12 etaje dotat cu heliport şi în cadrul căruia se vor regăsi spaţii de cazare pentru rudele pacienţilor şi cabinete medicale, o clădire pentru grădiniţă şi creşă, un bloc cu locuinţe pentru personalul medical şi spaţii verzi. Unitatea va avea un Compartiment de Primiri Urgenţe.
Investiţia este de 400 de milioane de euro, pentru clădirea spitalului şi dotări. Clădirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum şi dotarea cu aparatură ultramodernă se vor finaliza în 3 ani.

Anual, vor fi trataţi în regim de spitalizare continuă circa 45.000 de pacienţi, iar în sistem ambulator, peste 280.000. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă şi Trustul de Clădiri Metropolitane au livrat acest studiu într-un termen record de 8 luni, încă o dovadă a utilităţii companiilor municipale. La acest document a lucrat o echipă cu experienţă bogată în domeniul construcţiei de spitale, cu astfel de proiecte finalizate în străinătate, fiind proiectat la cele mai înalte standarde în domeniu, inclusv din punctul de vedere al tehnologiei. Infrastructura propusă prin Studiul de Fezabilitate este una modernă şi inovatoare, în special din punctul de vedere al tehnicii medicale”, a mai adăugat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *