Skip to content
București Politică

Primăria Capitalei: Centura București nu este administrată de municipalitate

Primăria Capitalei a transmis joi, că Centura Bucureştiului nu este administrată de municipalitate, ci de Ministerul Transporturilor, iar în ultimii doi ani primarul Gabriela Firea a cerut de mai multe ori Guvernului să transfere şoseaua de centură în subordinea primăriei, potrivit Digi24.ro.

ntr-un răspuns preliminar, Guvernul a constatat că acest demers ar duce la pierderea fondurilor europene accesate deja de Ministerul Transporturilor.

Primăria Capitalei spune, într-un comunicat de presă transmis joi, după ce a fost „acuzată că nu ia măsurile necesare pentru realizarea Centurii Capitalei”, că încă de la preluarea mandatului de către Gabriela Firea, aceasta a solicitat în repetate rânduri Guvernului transferul Centurii Capitalei în administrarea Primăriei Capitalei, astfel încât modernizarea acesteia să poată fi făcută în cel mai scurt timp.

În acest scop, Firea a avut nenumărate întâlniri cu premierii României pentru a soluţiona această problemă care are efecte atât asupra traficului din Bucureşti, cât şi asupra celui din judeţul Ilfov, potrivit Digi24.ro.

Aceeaşi sursă spune că s-au analizat demersurile de preluare a Centurii Capitalei cu scpecialişti din domeniu transporturilor, astfel că s-a stabilit că autoritatea locală poate să preia, să finalizeze şi să administreze Centura, care este inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un document strategic al Municipiului Bucureşti, realizat sub egidă BERD.

De asemenea, primarul general a solicitat crearea de grupuri de lucru formate din specialişti ai Ministerului Transporturilor, ai CNAIR şi ai PMB pentru a identifică soluţiile tehnice necesare finalizării acestui obiectiv.

Citește mai mult: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *