Skip to content
Politică

Primăria Capitalei cumpără 20 de panouri de informare pentru stațiile de tramvai. Valoarea, aproape 1 milion de euro

Primăria Capitalei vrea să monteze panouri electronice de informare a călătorilor în staţiile de tramvai de pe linia 21 (Şoseaua Colentina), dar şi sisteme de supraveghere video a peroanelor, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Panourile vor arăta timpul de sosire a tramvaielor în staţie, precum cele montate deja pe linia tramvaiului 55, pe Şoseaua Pantelimon. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre nu se află pe lista proiectelor de hotărâre publicată pe site-ul primăriei, urmând să intre suplimentar pe ordinea de zi, scrie news.ro.

Potrivit documentului, ar urma să fie montate panouri electronice în 20 de staţii de tramvai pe linia 21, pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul Bucur Obor – Bucla Helitube. Acestea vor arăta timpul de sosire a tramvaielor în fiecare staţie.

Pe lângă sistemul de afişare a timilor de aşteptare, va fi implementat şi un sistem de supraveghere video a peroanelor şi zonei adiacente acestora.

Primăria Capitalei estimează că panourile vor fi montate în aproximativ şase luni (de la data începerii proiectului), iar investiţia se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Astfel de panouri electronice de informare a călătorilor au fost montate vara trecută şi pe linia tramvaiului 55, pe Şoseaua Pantelimon. Municipalitatea spunea atunci că este doar un proiect pilot, însă dacă va avea succes va fi implementat şi pe liniile de tramvai 21 (Şoseaua Colentina) şi 41 (Bulevardul Olteniţei).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *