Skip to content
Economie Societate

Primăria Capitalei, despre impozitarea voucherelor pentru biciclete: Reținerea impozitului la sursă a fost refuzată de ANAF

Digi24

Primăria Capitalei a transmis, marţi seară, referitor la impozitarea voucherelor pentru biciclete că s-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, inclusiv propunerea aplicării reţinerii la sursă a impozitului pe venit, însă varianta nu a fost acceptată de Ministerul de Finanţe. La momentul înscrierii în proiect, participanţii au luat act de cunoaşterea şi respectarea prevederilor regulamentului proiectului, implicit de prevederea referitoare la obligaţia de declarare a venitului aferent voucherului şi a plăţii impozitului realizat.

„Deşi Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, (printr-o serie de corespondenţe cu Ministerul de Finanţe), autoritatea centrală a decis că beneficiarii voucherelor trebuie să plătească impozit conform legii, cu o cota de aplicare pentru impozitul obţinut, respectiv 10%. Mai mult decât atât, la momentul înscrierii participanţilor în proiect, aceştia au luat act de cunoaşterea şi respectarea prevederilor regulamentului proiectului, implicit de prevederea referitoare la obligaţia de declarare a venitului aferent voucherului şi a plăţii impozitului realizat”, a transmis, marţi seară Primăria Capitalei.

Sursa citată a precizat că la demararea proiectului a întreprins toate demersurile necesare către autorităţile competenţe în vederea obţinerii unui punct de vedere legat de regimul fiscal aplicabil voucherelor acordare în cadrul proiectului, scrie digi24.

.„În acest sens, PMB a formulat o solicitare către Ministerul Finanţelor Publice în vederea clarificării situaţiei. În răspunsul formulat de către Ministerului de Finanţe este precizat faptul că în contextul reglementărilor fiscale în vigoare, respectiv prevederile art. 114 – 116 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare “persoanele beneficiare ale voucherelor pentru bicicletele acordate de către Primăria Municipiului Bucureşti, au obligaţia declarării veniturilor”. Urmare a răspunsului formulat de către Minister, Primăria Municipiului Bucureşti a revenit cu o propunere privind posibilitatea reţinerii la sursă a impozitului pe venit aferent voucherelor acordate, şi totodată, eliminarea obligativităţii depunerii de către fiecare beneficiar a declaraţiei privind venitul realizat, în scopul sprijinirii participanţilor la proiect. Propunerea aplicării reţinerii la sursă a impozitului pe venit NU a fost acceptată, urmând că propunerea să fie analizată la următoarele modificări a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *