PSnews

Ediția de București

Primăria Capitalei dorește înapoi toate parcurile retrocedate. Ce oferă la schimb

obsvatorulurban.ro

Una dintre campaniile Primăriei Municipiului București este recuperarea unor spații verzi, deja retrocedate, pentru care dă la schimb alte zone de teren. De data aceasta este vorba despre un părculeț din Sectorul 3 al Capitalei, mai exact Parcul Emil Gârleanu.

PMB ar urma să îi ofere la schimb actualului proprietar  un teren de 3.324 de metri pătraţi din strada Vulcan Judeţul tot din Sectorul 3. De asemenea, proprietarul trebuie să renunţe la obligaţia primăriei de a achita suma de 194.189 de euro reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în perioada 2009-2011, relatează News.ro.

Proiectul de hotarâre, aflat miercuri pe ordinea de zi, indica faptul că începând cu 2011 ar fi trebuit să se contruiască pe terenul din strada Vulcan Județul o grădiniţă cu program prelungit cu 160 de locuri, pentru opt grupe de copii, obiectiv de investiţii la care s-a renunţat ulterior pe motiv că terenul este traversat de un canal termic.

Dacă în acest caz, actualul proprietar al parcului nu dorește schimbul de terenuri, Municipalitatea a anunțat că iau în calcul și variata de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu. Acest parc a fost retrocedat proprietarului în 2009, printr-o dispoziție a fostului edil, Sorin Oprescu.

Parcul are o suprafață de 2.914 metri pătrați, iar indiferent că terenul era în litigiu, Primăria Sector 3 a amenajat spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, și de asemenea, este inventariat în Registrul Spaţiilor Verzi.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi