Skip to content
București Știri locale

Primăria Capitalei închide șantiere doar ca să le deschidă din nou: Niciun anotimp fără găuri în asfalt

Inquam Photos / Justinel Stavaru

De aproape patru ani Primăria Municipiului București (PMB), fie prin “defuncta” RADET, fie prin compania municipală Termoenergetica, organizează șantiere la distanță de doar câteva luni, pentru a interveni la conductele de termoficare de pe o poțiune de stradă de aproximativ un km.

Încă din anul 2018, traficul a fost restricționat, săptămâni bune, în una dintre zonele cu cel mai aglomerat trafic din Capitală (zona Bulevardului Iuliu Maniu) pentru lucrări ale Primăriei Capitalei la rețeaua de termoficare, potrivit romanialibera.ro.

De aproape patru ani, la interval de câteva luni, administrația publică locală deschide, închide și redeschide șantiere pentru a interveni pentru remedierea unor avarii la conducta de termoficare de pe o porțiune de aproximativ un km din Strada Dezrobirii din Sectorul 6, între Bulevardul Iuliu Maniu și Strada Uverturii.

Timp de aproape patru ani municipalitatea a înlocuit poțiuni de conductă pe acest km de stradă, dar probleme nu contenesc să apară, indiferent de sezon.

Niciun anotimp fără șantier

Și în acest an, echipele de intervenție ale companiei municipale Termoenergetica au deschis șantiere pe porțiunea menționată din Strada Dezrobirii în primăvară, în vară și săptămâna trecută.

De fiecare dată, aceste intervenții se traduc prin zile fără apă caldă și încălzire (în lunile din anotimpul rece) pentru locatarii ale căror apartamente sunt branșate la sistemul public de termoficare.

Foto: Laurențiu Mușoiu

În vara anului în curs, potrivit Primăriei Capitalei, echipele companiei municipale Termoenergetica au organizat un șantier pe Strada Dezrobirii, în zona Pieței Gorjului, pentru a înlocui conducta de termoficare învechită.

Săptămâna precedentă, Termoenergetica a deschis un nou șantier în același loc, pentru că a apărut o avarie la rețeaua de termoficare, teoretic, nouă.

În anul 2018, echipele Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, desființată între timp de precedentul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, deschideau un șantier mare pe Strada Dezrobirii, tot între Bulevardul Iuliu Maniu și Strada Uverturii, pentru a înlocui porțiuni din conductele de termoficare învechite.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *