Skip to content
Politică

Primăria Capitalei investește 3 milioane de euro în sănătatea bucureștenilor

olttv.ro

Primăria Capitalei are un buget de 3 milioane de euro pentru un proiect prin care își propune să doteze, igienizeze și modernizzeze 450 de cabinete de asistență medicală școlară și 143 de medicină dentară.

Primăria Capitalei dorește să doteze cabinele cu aparatură de urgență medicală, aparate pentru măsurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimant, aparate de aer condiționat, precum și piese de mobilier sau frigidere mici, transmite adevarul.ro.

Pentru cabinetele stomatologice vor fi achiziţionate scaune stomatologice, piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer condiţionat, laptopuri şi instrumente. De altfel, atât cabinetele şcolare cât şi cele stomatologice vor beneficia de igienizare, reparaţii, dezinfectări şi montare parchet.

„Se va declanşa procedura de achiziţie publică de către ASSMB în conformitate cu referatele de necesitate întocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei. Apoi se va întocmi caietul de sarcini şi se va publica pe SEAP. Având în vedere suma, de trei milioane de euro, va fi o licitaţie publică deschisă. Pentru reparaţii şi igienizare, Primăria Capitalei va semna un protocol cu Ministerul Educaţiei şi cu cele şase sectoare ale Capitalei având în vedere că Primăria are în subordine cabinetele şcolare, deci are o mare responsabilitate, dar unităţile de învăţământ sunt în administrarea sectoarelor. În concluzie, toate cele 447 de cabinete medicale şcolare şi cele 148 de cabinete stomatologice din şcoli, grădiniţe şi universităi vor fi dotate la nivel european”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *