PSnews

Ediția de București

Primăria Capitalei își pune în cap protestatarii. Marșul este interzis

agora.md

În cursul zilei de vineri au fost anunțate o serie de proteste care vor avea loc  duminică, atât în București, cât și în restul țării. Tematica acestor manifestații are legătură cu apărarea democrației și a statului de drept. Cu toate acestea, Primăria Capitalei a emis o adresă prin care este subliniat faptul că marșul este interzis.

În București, protestul este intitulat Nu vrem să fim o nație de hoți și trebuia să înceapă la 20:00, duminică, iar destinația finală a marșului să fie la sediul PSD, relatează Ziare.com.

CE DORIM: un marș de la Guvern la Sediul PSD București prin care să atragem atenția că NU vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația! prin care dorim să:
– ne asigurăm ca România nu va fi condusa de hoți și interesele acestora
– ne asigurăm ca drepturile cetățenești, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate și apărate cu tărie„, anunțau organizatorii.

Adresa de informare venită din partea Cabinetului Viceprimarului București, Aurelian Bădulescu, prin care se interzice manifestarea este venită cu argumentul perturbării traficului, dar și din cauza faptului că în același timp, în Piața Victoriei, se va desfășura altă adunare publică.

Răspunsul organizatorilor nu a întârziat să apară, așa că pe pagina de Facebook numită Corupția Ucide, se arată indignarea. Persoana care a postat mesajul compară situația aceasta cu ceea ce se întâmplă în Turcia, unde Președintele Erdogan împiedică protestatarii. De asemenea, se cer explicații pentru manifestarea care va avea loc, conform răspunsul primit de PMB, dat fiind că nimeni nu știe despre ce este vorba.

Atunci cand vrei democratie iar democratia fuge de tine! 
Sincer, ne asteptam la asta, ne asteptam ca gura sa ne fie inchisa, ca usile sa ni se tranteasca in nas, ne asteptam sa fim impiedicati, pe modelul Erdogan, sa ne cerem drepturile si sa luptam pentru democratie.
Desi legea nu o cerea, noi am decis sa declaram evenimentul „NU vrem să fim o naţie de hoţi. Apărăm democraţia!” catre Primaria Bucuresti; Jandarmeria Romana si Politia Rutiera.

Asa cum ziceam, raspunsul nu ne surprinde, doamna Firea a decis ca:
– NU AVEM VOIE PE BULEVARD ca sa tinem marsul pentru ca e nesigur. Prima data cand se intampla asta.
– NU AVEM VOI IN PIATA pentru ca se va desfasura alta activitate. Nimeni nu stie ce. Dar, din experiente trecute, sunt foarte putine sanse sa fie ceva organizat.

Pe scurt, SUNTEM IMPIEDICATI SA LUPTAM PENTRU DEMOCRATIE, de catre, paradoxal, insusi statul roman, cel care ar trebui sa o apere, cultive si promoveze. 
Ciudat, pentru 2-3 sustinatori PSD, cativa luptatori impotriva justitiei, petreceri electorale, moaste si procesiuni, mereu se gasesc loc si resurse. Dar cand vine vorba ca poporul sa isi exprime indignarea, sa lupte impotriva coruptiei ori sa apere democratia, nu se poate.„, se arată pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi