Skip to content
București

Primăria Capitalei le dă peste nas jandarmilor: Așteptăm raportul!

oradestiri.ro

Primăria Capitalei le dă peste nas jandarmilor, după scandalul privind mitingul din București, organizat de „Platforma Unionistă Acțiunea 2012”.

Oficialii din Primărie atrag atenția că transeul manifestanților a fost bine stabilit, în momentul în care s-a acordat avizul, arată un comunicat de presă transmis redacției PSnews. De asemenea, Primăria Capitalei solicită publicarea Raportului oficial al Jandarmeriei, precizând că informațiile apărute „pe surse” au ca scop inducerea în eroare a opiniei publice și denigrarea imaginii instituției.

Redăm mai jos comunicat de presă al Primăriei Capitalei:

„Ca urmare a cererii formulate de „Platforma Unionista Actiunea 2012”, PMB a convocat, la datele de 10 si 12 octombrie 2016, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, inclusiv pe reprezentantii Directiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti, Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Bucuresti, Serviciului de Protectie si Paza, Directiei Generale de Politie Bucuresti si Brigazii Rutiere Bucuresti care au ca sarcina evaluarea gradului de risc al manifestatiilor.

La data de 12 octombrie a fost incheiat „Protocolul- Mars pentru promovarea ideii de reunificare a Romaniei cu Moldova”. Traseul de desfasurare a fost asumat, prin semnatura, atat de reprezentantii institutiilor care fac parte din comisie cat si de reprezentantul organizatorului. Traseul aprobat in urma discutiilor din Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice a fost: Piateta Sf. Anton- Strada Franceza( prin spatele imobilului situat pe Bd I.C.Bratianu nr 44, langa sediul BRD) – trotuarul strazii Halelor- trecerea pentru pietoni de la Pta Unirii ( Bd. I.C.Bratianu/Bd Coposu) si incadrare pe banda 1 pe Bd I.C.Bratianu( reincadrare pe banda 1 la intersectia cu strada Coltei)- Pta Universitatii, Bd Nicolae Balcescu, Bd Gheorghe Magheru, Pta Romana, Bd Lascar Catargiu, Pta Victoriei( in spatiul delimitat de fortele de ordine).

 Mai mult decat atat, in cadrul sedintei Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice s-a stabilit ca traseul propus si aprobat pentru manifestatia mai sus amintita nu se intersecteaza cu nici un alt eveniment aprobat, dupa cum s-a speculat in mass-media.

Gala „Folk you!” reprezenta un eveniment de sine statator, intr-o zona distincta, Piata George Enescu, iar mitingul se desfasura cu deplasare pe marile bulevarde (Piateta Sfantul Anton – str. Franceza  – trotuarul strazii Halelor – trecerea pentru pietoni de la Piata Unirii (Bd. I. C. Bratianu/Bd. Coposu) si incadrare pe banda I pe Bd. I. C. Bratianu – Piata Universitatii – Bd. Nicolae Balcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piata Romana – Bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei).

Facem precizarea ca Directia Generala a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti  se afla in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, deci a Guvernului Romaniei.  Directia Generala a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti nu se consulta cu Primaria Municipiului Bucuresti atunci cand intervine in teren.

Subliniem ca organizarea adunarilor publice se face potrivit Legii 60/1991, republicata, de catre Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, comisie la care participa toti factorii implicati in asigurarea linistii si ordinii publice: Secretarul General al Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Jandarmi, Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Bucuresti, Serviciul de Protectie si Paza, IGSU, Directia Generala de Politie Bucuresti, Brigada Rutiera Bucuresti, Directia Venituri, Administratia Strazilor, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, ASSMB, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti. 

Primaria Municipiului Bucuresti  asteapta publicarea Raportului oficial al Jandarmeriei cu privire la mitingul organizat de „Platforma Unionista Actiunea 2012″ si considera ca  orice alte informatii lansate ” pe surse” au ca scop inducerea in eroare a opiniei publice si denigrarea imaginii Primariei Capitalei.

Jandarmeria Romana este o institutie responsabila, cu atributii in asigurarea linistii si ordinii publice, si nu trebuie angrenata in jocuri politice prin difuzarea unor informatii neadevarate, tendentioase catre presa. In acest sens, consideram ca Raportul privitor la mitingul Platformei Unioniste trebuie adus la cunostinta opiniei publice si asumat de reprezentantii Jandarmeriei Romane.

Rugam presa sa solicite Ministerului de Interne, in baza Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, Raportul intocmit cu privire la evenimentele din data de 22 octombrie din Piata Victoriei, pentru a indeparta orice suspiciune in legatura cu cele consemnate de Jandarmeria Romana”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *