Skip to content
Politică

Primăria Capitalei plătește 9.000 de euro pe zi către ”șnapanul” Constanda. Silviu Mănăstire: Nicușor trebuie umflat de Curtea de Conturi și DNA

Jurnalistul Silviu Mănăstire reacţionează, pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, după ce conturile Primăriei Capitalei au fost blocate pentru o datorie de 75 de milioane de euro către familia omului de afaceri Costică Constanda.

”<<Decât>> 9.000 de euro pe zi îi plătește Nicușor drept penalități șnapanului de Constanda. Zi de zi, luni de zile deja. În mod normal, Nicușor trebuie umflat de Curtea de Conturi și DNA”, scrie jurnalistul.

Primarul general Nicuşor Dan afirmă că intenţia municipalităţii este de a plăti în tranşe aceşti bani, subliniind că blocarea conturilor „nu ajută pe nimeni”.

„A existat mai întâi o hotărâre judecătorească definitivă pronunţată de Curtea de Apel în anul 2019 şi recursul respins la Înalta Curte în anul 2020. Prin această hotărâre judecătorească, PMB a fost obligată să plătească 75 de milioane de euro, plus dobânzi penalizatoare, sau penalităţi de întârziere începând cu anul 2010, şi au mai fost 2 litigii pentru că instanţa respectivă a pus cuvântul «dobânzi penalizatoare» fără să precizeze cuantumul acestora şi au mai fost două litigii care s-au terminat în aprilie 2022. În cele două litigii, instanţele au decis cum se calculează dobânzile penalizatoare. Acesta este elementul de noutate în această discuţie care are loc de un an şi jumătate. Intenţia noastră este de a plăti, pentru că este o obligaţie legală, însă nu putem plăti deodată 120 de milioane de euro. Fără să intru în detaliile negocierilor pe care le avem, propunerea noastră este de a plăti eşalonat rate lunare”, a declarat, miercuri, primarul general Nicuşor Dan, referindu-se la această situaţie.

Acesta a precizat că blocarea conturilor municipalităţii „nu ajută pe nimeni”, subliniind că municipalitatea nu are toată suma pe care o datorează omului de afaceri.

Întrebat ce va face pentru deblocarea conturilor, Nicuşor Dan a răspuns că administraţia locală va „continua lunga discuţie cu familia Constanda”, subliniind că atâta vreme cât are conturile blocate, administraţia locală  nu poate face plăţi pentru investiţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *