Skip to content
Politică

Primăria Capitalei precizează că decizia Curții de Apel nu produce efecte și nu desființează companiile municipale

www.reporterntv.ro

Referitor la informațiile din spațiul public, care fac trimitere la decizia Curții de Apel cu privire la hotărârile prin care Consiliul General a înființat cele 22 de companii municipale, Primăria Capitalei face următoarele precizări:

Primăria Municipiului București va uzita toate căile de atac pentru a demonstra legalitatea înființării societăților municipale. Apreciem că decizia instanței nu poate produce efecte și, sub nicio formă, nu duce la desființarea acestor societăți”.

La rândul său, Primarul General, Gabriela Firea, precizează că ”USR nu face altceva decât să blocheze toate inițiativele de dezvoltare ale Capitalei României! Până în prezent, noi am câștigat zeci de procese pe care ni le-au intentat, pentru că, de când au venit în Consiliul General, nu au făcut altceva decât plângeri penale. USR folosește această decizie ca o pe o armă politică, însă aceasta, deși este îndreptată împotriva mea, afectează direct viața bucureștenilor.

Această decizie a instanței nu constituie un motiv întemeiat și legal pentru suspendarea Primarului General, așa cum cere USR, invocarea suspendării fiind doar un gest ridicol, care demonstrează de fapt că toate aceste procese nu au ca scop apărarea legii, ci discreditarea Primarului Capitalei”.

Subliniez încă o dată că, din punct de vedere juridic, aceste societăți sunt legale, funcționează și vor funcționa în continuare, nu pot fi radiate prin decizia Curții de Apel, pentru că au fost înființate conform legii 31/1990, lege care este în vigoare. Așteptăm cu interes motivarea instanței pentru că doar atunci putem afla argumentele care stau la baza acestei hotărâri și cu siguranță ne vom apăra.

De asemenea, în decizia Curții de Apel nu se afirmă că societățile municipale sunt ilegale, ci se face referire la faptul că deciziile administrative de înființare, și anume Hotărârile de Consiliu, ar fi trebuit să fie adoptate cu două treimi din majoritatea consilierilor și nu cu jumătate plus unu. Însă nu este cazul aici, pentru că prin aceste hotărâri doar s-au înființat companiile, nu s-a transferat și patrimoniul – caz în care, într-adevăr, ar fi fost nevoie de un vot de două treimi.

Subliniez că bugetul alocat societăților nu este parte a patrimoniului! Patrimoniul este unul singur, intangibil, aparține Municipiului București și bucureștenilor, poate fi dat doar în administrare unei regii, administrații sau unei societăți în vederea realizării unor lucrări de interes public. Eu am mare încredere în justiție, dar consider că, în acest caz, judecătorii au fost induși în eroare și nu au primit toate informațiile necesare.

Doresc, de asemenea, pe această cale, să îi asigur pe toți cei peste 3.000 de angajați ai acestor societăți că nu își vor pierde locul de muncă, în prag de sărbători, pentru că vom face absolut tot ce este posibil să demonstrăm legalitatea și onestitatea demersului nostru!”, arată Primarul General.

Firea reamintește că în acest moment se lucrează intens în Capitală prin intermediul ”acestor companii a căror eficiență a fost deja dovedită”: Societatea de Transport București, Compania Energetică, Compania Municipală Consolidari, Compania Dezvoltare Durabilă, Compania Municipală Imobiliara București și așa mai departe.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *