Skip to content
București Știri locale

Primăria Capitalei se asociază cu Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru a face o pasarelă pietonală și o bază sportivă

Primăria Capitalei se va asocia cu Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru a face o pasarelă peste Splaiul Independenţei şi o bază sportivă, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General. Pasarela va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei, și va face legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie.
În ceea ce priveşte baza sportivă, terenul propus pentru investiţie este situat pe Splaiul Independenţei nr. 313 şi are o suprafaţă de 10.000 mp. Acesta va avea o dimensiune de 90×50 m, sistem de iluminare pe timpul nopţii, vestiare, magazine şi tribune cu 100 de locuri. Pista de alergare cu tartan va avea o dimensiune de 10×100 m, iar alte două terenuri de sport multifuncţionale vor fi de 17×34 m, scrie hotnews.ro.

În prezent, pentru cei peste 29.500 de studenţi ai universităţii, spaţiile sunt insuficiente pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, cât şi a activităţilor sportive în aer liber. Suprafeţele de joc ale terenurilor şi spaţiilor anexe existente nu se pot adapta practicării mai multor ramuri sportive„, se arată în raportul de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *