Primăria Capitalei și sindicaliștii din STB au ajuns la o înțelegere: Nu se mai face grevă

STB
Sursa foto: STB SA

Primăria Capitalei și sindicaliștii din STB, care amenință cu greva generală de câteva luni, au ajuns la o înțelegere după întâlnirea care s-a desfășurat marți dimineață între viceprimarul Stelian Bujduveanu, conducerea STB și sindicaliști. Sindicaliștii au obținut majorarea salariului minim pe economie de la 3000 la 3.300 de lei, dar și mai multe modificări la contractul colectiv de muncă. Întâlnirea a avut loc după ce mandatul directorului STB, Adrian Criț, a expirat, acesta fiind înlocuit de Daniel Istrate, directorul tehnic și de investiții din STB.

„Astăzi am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanții sindicatului și cu conducerea STB. S-a abordat creșterea salariului minim pe economie de la 3.000 la 3.300 de lei și cum poate fi implementată această creștere, care este impactul pe care îl va avea. S-au discutat despre modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă. Cred că acest confict s-a stins, în zilele următoare vom avea draftul noului CCM, analizat de ambele părți și sperăm ca până la finalul lunii acest contract colectiv de muncă să intre în linie dreaptă.

Am căzut de acord asupra acelei majorări salariale generate de creșterea salariului minim pe economie. Avem din partea conducerii sindicatului asigurările că acest conflict de muncă a fost stins”, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul care are în atribuții transporturile, Stelian Bujduveanu. Întrebat dacă, dincolo de majorarea salarială, încheierea conflictului are legătură cu schimbarea directorului STB, Bujduveanu spune că nu. „Decizia a fost una administrativă, pe care Consiliul de Administrație a luat-o ieri, când a hotărât să îi acorde mandat domnului Daniel Istarte, care a fost director tehnic în interiorul STB. Mandatul domnului Criț a expirat vineri. Nu are legătură cu greva”, a explicat Bujduveanu, citat de profit.ro.

Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București, spune că s-a ajuns la o înțelegere.

„Putem spune că am făcut un mare pas pentru încheierea conflictului, a rămas să mai discutăm cu cei din executiv mâine-poimâine, să mergem cu o formă a contractului colectiv de muncă care poate fi înregistrat. În principiu, să spunem că am dezamorsat conflictul. Am obținut o creștere a salariului minim pe economie, de la 3000 la 3.300 lei, cât este salariul minim pe economie de la 1 octombrie.

În rest am clarificat o parte din articolele din CCM care trebuie corelate cu legislația în vigoare,, mă refer la Codul muncii, Legea dialogului social, am amânat pentru următoare negociere o parte din ce nu am convenit acum. Am arătat și noi că avem disponibilitate”, a declarat Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: