Skip to content
" "
Olt Știri locale

Primăria Caracal a avut camere de supraveghere video încă din decembrie 2018, dar n-a avut bani să le monteze. Acum vor fi montate, dar nu există personal pentru monitorizarea imaginilor

Municipiul Caracal va avea sistem de supraveghere video până la finalul acestui an, în prezent fiind în derulare procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie. Camerele video au fost cumpărate din decembrie 2018, nefiind însă montate până în prezent, din lipsa de bani. 

Camerele au fost cumpărate pe 22 decembrie, cu fonduri de la Consiliul Judetean, au fost plătite în aprilie, deci am intrat în posesia lor în primăvară, am vrut pe urmă să le amplasam, dar montajul depășea limita noastră bugetară.

" "

Camerele sunt în depozit la primărie. Au existat în discuție din 2017, dar nu am găsit bani, costau cam 7 miliarde lei vechi (700.000 RON), e vorba și de fibră optică, de studiu de fezabilitate etc. Acum suntem în procedura de licitație pentru montaj, cam într-o lună și jumătate se vor monta”, declara,  anul acesta în august, primarul orașului Caracal, Liviu Radu.

Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Primăriei Caracal, Anca Ioniţă, în oraș vor fi montate 42 de camere video la intrările în oraş, în intersecţii, în pieţe, la zone pietonale, parcuri, în zona unităţilor de învăţământ, iar investiţia totală pentru sistemul de supraveghere video este de aproximativ 525.000 lei, în această sumă fiind incluse şi un server pentru managementul sistemului, precum şi alte echipamente necesare interconectării.

După ce sistemul va începe să funcţioneze, într-o primă fază, conţinutul video obţinut cu aceste camere va fi stocat pentru o perioadă fără ca imaginile să fie monitorizate în timp real, din lipsa personalului, care ar urma să fie angajat ulterior.

Potrivit studiului de fezabilitate, montarea echipamentelor şi obţinerea avizelor se va face într-o perioadă de două luni după contractarea execuţiei lucrărilor. În prima fază, sistemul de supraveghere nu va fi monitorizat prin dispecerat, însă se are în vedere angajarea de personal de specialitate în acest scop”, a precizat Anca Ioniţă.

Proiectul privind sistemul de supraveghere video în Caracal a fost aprobat în luna septembrie de către consilierii locali, iar în analiza privind oportunitatea proiectului se argumenta că prezenţa şi funcţionarea camerelor de supraveghere video va determina scăderea semnificativă a infracţiunilor.

Din 2016 s-a vizat instalarea unui sistem de monitorizare video în Caracal, care să ofere informații despre toate mașinile care tranzitează orașul, în acest sens au fost cerute aprobări, inclusiv, de la SRI și reprezentanții bazei NATO de la Deveselu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *