Skip to content
Cluj Știri locale

Primăria Cluj nu găseşte în tot oraşul un IT-ist care să accepte un post plătit cu 10.000 de lei pe lună

unsplash.com

Salariile au crescut susţinut în ultimii ani în cel mai scump oraş din ţară, dar chiar şi aşa Clujul rămâne doar al doilea, după Bucureşti, de ani de zile. Între timp, însă, IT-iştii din Cluj au ajuns să fie mai bine plătiţi decât cei din Capitală.

Primăria Cluj a scos la concurs un post de IT-ist remunerat cu 10.000 de lei (2.000 de euro), dar nu s-a prezentat nici măcar un candidat. Asta pentru că la privat, pentru aceeaşi funcţie, salariile IT-iştilor clujeni sunt chiar mai mari.

Nu am reuşit să atragem pe nimeni din IT. Căutam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, a recunoscut Emil Boc.

Prezentat inclusiv de revista Universităţii Harvard ca un Silicon Valley al Europei, datorită în primul rând numărului mare de IT-işti raportat la populaţia oraşului, Clujul ar avea, potrivit unor date, circa 25.000 de angajaţi în IT. „Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică”, a confirmat Boc, conform adevarul.ro.

Salariile mari ale IT-iştilor au avut un dublu efect. Aşa s-a ajuns şi ca preţul proprietăţilor imobiliare din Cluj să fie de departe cele mai mari din ţară, iar costul vieţii e la acelaşi nivel cu Bucureştiul, deşi salariile, exceptându-le pe cele ale IT-iştilor, sunt puţin mai mici decât în Capitală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *