Skip to content
Politică

Primăria Craiova, în vizorul DNA

Primăria Craiova a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție privind construcţia unui parc acvatic din bani publici şi fonduri europene.

Astfel, constructorul este suspectat că a decontat suma de 2,3 milioane de euro pentru materiale fictive.

Mai mult, potrivit informațiilor, acesta a fost ajutat şi de funcţionari publici din primărie ca să încalce legea. Procurorii DNA fac cercetări pentru spălare de bani, dare şi luare de mită.

Procurorii DNA-Craiova au stabilit că, din dispoziţia directorului executiv Polystart au fost înscrise în situaţii de plată cantităţi de materiale care nu au fost utilizate sau lucrări care nu au fost executate în valoare de aproximativ de 2.350.000 lei, potrivit adevarul.ro.

Doi ani mai târziu, Cristian Dobre a fost reţinut în dosarul Water Park şi este acuzat de fapte de corupţie.

În acest context, în perioada 2013-2014, inculpatul Cristian Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului.În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept, potrivit DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *