Skip to content
Politică

Primăria lui Firea, mostră de secretomanie în legătură cu propriile firme

jurnalul.ro

Primăria Municipiului București (PMB), condusă de către Gabriela Firea, a oferit recent o mostră de secretomanie în legătură cu propriile firme.

Mai precis, Primăria Capitalei refuză să facă publice CV-urile directorilor celor 22 de companii municipale. HotNews.ro a solicitat instituției pe 7 martie, în virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, să comunice numele directorilor celor 22 de companii și CV-ul acestora. Primăria nu a prezentat numele acestor directori si CV-urile lor, invocând faptul că aceste companii „sunt în curs de organizare”.

Totuși, în declarațiile de avere și interese depuse pe portalul Agenției Naționale de Integritate există câteva înformații despre acești directori: au fost reciclați de la firmele Primăriei Voluntari, sunt membri PSD, ALDE, PMP sau foști angajați ai companiilor de stat.

„Companiile care alcătuiesc Holdingul Municipal București- Capitală Europeană sunt în curs de organizare și vor înainta către Consiliul General al Municipiului București un raport complet privind obiectul de activitate, numărul actual de angajați, numărul total estimat de angajați, capitalul social, valoarea împrumuturilor, valoarea achizițiilor făcute de fiecare companie în parte, precum și serviciile prestate de acestea. Subliniem faptul că acest raport va fi făcut public. Mai mult decât atât, activitatea acestor companii municipale va fi transparentă, acestea vor fi supuse anual controlului Curții de Conturi, vor respectă legislația privind achizițiile și își vor raporta activitatea economică în față Consiliului General”, se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei.

Cele 22 de companii municipale înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea au în 2018 un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului vor avea circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție).

Găsiți AICI numele tuturor directorilor de la cele 22 de societăți, precum și declarațiile lor de avere și de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *