Skip to content
Societate

Primăria oraşului Târgu Jiu plăteşte 60.000 de lei pentru un concert cu maneliştii Florin Mitroi şi Tzancă Uraganu

adevarul

Primăria Târgu Jiu va achita 60.000 de lei pentru un concert cu maneliştii Florin Mitroi şi Tzancă Uraganu, care va avea loc de Ziua Internaţională a Romilor.

Primăria Târgu-Jiu organizează vineri, 8 aprilie, pe Insuliţa Jiului din apropierea Parcului Central, petrecere de Ziua Internaţională a Romilor.

Cap de afiş este Tzancă Uraganu care va cânta, alături de formaţia lui, între orele 17.00 şi 19.00. Tot în cadrul evenimentului va cânta şi manelistul Florin Mitroi.

În deschidere vor cânta soliştii Şcolii Populare de Arte din Târgu-Jiu. Bugetul alocat acestui eveniment se ridică la 60.000 de lei.

Ziua internaţională a romilor este sărbătorită de comunitatea internaţională, anual, la 8 aprilie, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa şi de pretutindeni, scrie adevarul.ro.

Şi în România, la data de 8 aprilie se marchează „Sărbătoarea etniei romilor din România”, în urma adoptării de către Parlamentul României a Legii nr. 66/2006.

Legea prevede celebrarea acestei sărbători, precum şi implicarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale în organizarea de manifestări publice şi a unor acţiuni social-culturale dedicate acestei zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *