Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Primăria Pitești: PNL mizează pe un traseist, PSD face schimbări pentru a-și păstra puterea

PS News

Lupta pentru Primăria Pitești la alegerile locale din 2020 pare a fi o bătălie politică între PSD și PNL care de mai multe decenii domină orașul și județul. Orașul Pitești este dominat de PSD, dar în ultimele luni, cei de la PNL a încercat să rupă din tabăra pesedistă. PNL mizează pe un traseist din PSD, iar USR-PLUS vin cu un candidat 

Sorin Apostoliceanu, PNL

" "

Sorin Apostoliceanu este viceprimar, cu mandatul câștigat din partea PSD, dar în 2020 a trecut în PNL și va candida la Primăria Pitești. Acesta a preluat în martie 2019 funcția de primar interimar, după ce prefectul de Argeș a semnat ordinul privind demiterea primarului PSD, Cornel Constantin Ionică. 

„De multă vreme se simte nevoia unei schimbări, iar pentru mine acest moment a venit: am decis să nu renunț la ceea ce am construit și să continui într-o formulă diferită”, a declarat Apostoliceanu, potrivit presei locale. 

Sorin Apostoliceanu are notorietate pe plan local, fiind viceprimar, dar în același timp poate deconta pentru greșelile PSD sau poate să nu fie acceptat de electoratul PNL. Este un candidat refuzat de PSD, care nu a vrut să-l desemneze candidat, și astfel a plecat la PNL care i-a oferit această șansă. Viceprimarul are a doua șansă la victorie, în funcție de cum se va integra în PNL. 

Cristian Gentea, PSD

PSD a fost nevoit să facă o schimbare în Pitești și să renunțe la Cornel Constantin Ionică, după ce ANI l-a acuzat de conflict de interese. 

Cristian Gentea va fi candidatul PSD la Primăria Pitești la alegerile locale din 2020. Gentea este și președintele executiv al PSD Argeș, având un rol important în organizație. Bătălia pentru Primăria Pitești pare să fie dominată de Sorin Apostoliceanu și Cristian Gentea, care nu au ezitat să se atace. De-a lungul timpului, Cristian Gentea a lucrat la Nuclearelectrica și a deținut funcția de director adjunct securitate nucleară, la Sucursala Cercetări Nucleare Pitești. 

Potrivit presei locale, Gentea l-a caracterizat pe Apostoliceanu ca fiind un om care trădează și duplicitar.

Schimbarea din PSD a fost necesară pentru a avea șanse la alegerile locale din 2020, iar astfel PSD poate spune că a eliminat candidații cu probleme cu justiția, pentru a opri criticile din partea USR-PLUS. 

Ionuț Moșteanu, USR-PLUS

Deputatul USR Ionuț Moșteanu va fi candidatul USR-PLUS pentru Primăria Pitești la alegerile locale din 2020. Chiar dacă deține funcția de deputat, acesta nu a reușit o creștere a notorietății pe scena politică națională. 

Pe pagina sa de Facebook are o întreagă campanie împotriva PSD Pitești și a candidaților din celelalte partide. Dar printre mesajele despre politică locală, Ionuț Moșteanu se implică și în subiecte ce țin de politica națională, fără a reuși să atragă votanți de partea sa. 

Ionuț Moșteanu intră în competiția electorală cu a treia șansă și va ataca cel mai mult candidatul PSD. Însă nici PNL nu va scăpa de atacuri după ce a decis să pună candidat un traseist provenit din PSD. 

Liviu Stancu, Pro România

Liviu Stancu va fi candidatul Pro România pentru Primăria Pitești, la alegerile locale din 2020. Acesta a mai deținut în trecut funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției, în Guvernul Ponta. Liviu Stancu este prieten cu Victor Ponta, cei doi fiind colegi la facultatea de drept. 

Pro România se mândrea în 2018 cu circa 1.000 de membri în Argeș. Liviu Stancu rămâne optimist în privința șanselor sale la alegeri în 2020, însă Pro România se bate pentru Consiliul Local și eventual un rol de viceprimar, dacă va forma majoritatea cu PSD. 

Dănuț Dinu, PMP

PMP va miza pe Dănuț Dinu la alegerile locale din 2020, pentru Primăria Pitești. Acesta este consilier local independent, cu mandatul câștigat în 2016. La alegerile locale din 2016, Dănuț Dinu a mai candidat pentru Primăria Pitești, dar a reușit să ajungă pe locul trei. 

Acest lucru le oferă celor din PMP speranțe pentru un rezultat foarte bun, cu mult peste cota partidului. Într-un sondaj prezentat de PMP, Dănuț Dinu ar fi pe locul 2 în intenția de vot a piteștenilor. 

Dănuț Dinu are șanse chiar să-l surclaseze pe Ionuț Moșteanu, care nu reușește să depășească nivelul partidului său. Un loc 3 pentru Dănuț Dinu ar fi o performanță foarte bună pentru PMP în Pitești. 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *