Skip to content
Prahova Știri locale

Primăria Ploieşti înfiinţează o firmă care să preia activitatea de termoficare pentru municipiu, însă oficialii CJ, instituţie care deţine CET-ul unde se produce agentul termic, au refuzat din nou dialogul

PS News

Reprezentanţii Primăriei Ploieşti au semnat, luni, documentele necesare înfiinţării unei societăţi comerciale care să preia activitatea de producţie şi furnizare a agentului termic pentru municipiul Ploieşti, unde peste 130.000 de consumatori sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Municipalitatea anunţă că, pentru a cincea oară consecutiv, oficialii Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care deţine CET-ul unde este produs agentul termic furnizat ploieştenilor, au refuzat dialogul instituţional, neprezentându-se la şedinţele convocate de oficialii Primăriei, potrivit news.ro.

”Municipiul Ploieşti continuă procedura de înfiinţare a societăţii Termo Ploieşti S.R.L., toate documentele necesare înfiinţării societăţii respective, aduse astăzi la primărie, au fost semnate”, a anunţat, luni după-amiază, Primăria Ploieşti.

Firma care ar urma să se ocupe de furnizarea agentului termic în municipiu este înfiinţată ca urmare a votului dat în Consiliul Local şi în condiţiile în care societatea Termoficare Prahova, care a semnat contract cu ADI Termo Prahova pentru acest serviciu, a sistat, de la 1 august, furnizarea apei calde în Ploieşti, contractul cu această firmă, semnat în luna mai a acestui an, fiind reziliat.

Pe de altă parte, pentru a cincea oară consecutiv, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova a refuzat să participe la şedinţa în care să se găsească o soluţie pentru reluarea furnizării apei calde în municipiu.

”Nici astăzi nu s-a putut ţine şedinţa AGA a ADI Termo Prahova deoarece niciunul din cei 4 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Prahova nu a fost prezent – Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi al ADI Termo Prahova, Dorin Ilian Leţea, director general Hidro Prahova, Alina Georgiana Tinca, director la Direcţia Juridică a Consiliul Judeţean Prahova, Valentin Stelian Gheorghe, consilier Direcţia Economică a Consiliului Judeţean Prahova. Totodată, Consiliul Judeţean Prahova nu a adoptat o hotărâre de Consiliu pentru trecerea CET Brazi în patrimoniul  Municipiul Ploieşti”, a precizat Primăria Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *