Skip to content
București Știri locale

Primăria Sector 4 amenajează 300 de tarabe acoperite pentru comercianţi

facebook

Primăria Sector 4 anunţă că va amenaja aproape 300 de tarabe acoperite care să fie folosite de comercianţi, în contextul în care măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus impun închiderea pieţelor în interior.

“În sectorul 4, nu lăsăm pe nimeni în urmă! Primăria Sectorului 4 pune la dispoziția producătorilor de legume și fruncte de sezon aproape 300 de tarabe acoperite. Luând în calcul măsurile dispuse la nivel guvernamental în privința limitării infecțiilor cu COVID-19, Primăria Sectorului 4 a identificat locațiile din apropierea piețelor și a început deja amenajarea acestora în vederea relocării tuturor producătorilor autohtoni de fructe și legume de sezon, pentru ca aceștia să-și poată continua activitatea în condiții normale”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

Astfel, producătorii care au închiriate tarabe în noua piață a Sudului, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o amenajează la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde există condiții decente care nu doar că respectă normele legale, ci le și asigură adăpost comercianților. În aceleași condiții vor funcționa și vânzătorii de la Piața Berceni-Olteniței, care au fost mutați la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieței.

În ceea ce privește locul de vânzare amenajat pe acoperișul Pieței Progresul, tarabele mutate aici vor fi adaptate astfel încât atât producătorii, cât și cumpărătorii să fie feriți de ploaie. Aceeași soluție, de acoperire cu copertine impermeabile a tarabelor a fost pusă în aplicare și în cazul producătorilor ce funcționau până acum în piețele Apărătorii Patriei (tarabele de aici sunt relocate pe amplasamentul fostului târg de miei), Norilor și Timpuri Noi (aceștia au primit ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor, precum și a celor din Piața Străduinței, care au fost relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus, precizează primăria.

Amenajarea noilor locații de vânzare a fructelor și legumelor de sezon se va încheia în această după-amiază, urmând ca activitatea propriu-zisă să se reia începând de mâine, 11 noiembrie 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *