Skip to content
Societate

Primăria Sector 4 transformă în creşe patru sedii de instituţii publice

Primaria Sectorului 4
" "

Primăria Sectorului 4 începe transformarea şi amenajarea a patru noi creşe cu 1.000 de locuri, în perioada imediat următoare, în locul sediilor în care funcţionează Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4, Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Aceste sedii vor fi reconfigurare şi transformate în creşe pentru copii, urmând ca Poliţia Locală Sector 4, DGASPC Sector 4 şi DGITL Sector 4 să fie relocate în spaţii corespunzătoare în care activităţile administrative să se desfăşoare în condiţii normale, se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

" "
" "

În plus, o altă creşă va fi extinsă, pentru a putea primi mai mulţi copii în îngrijire.

Cu o suprafaţă totală desfăşurată de aproximativ 10 mii de metri pătraţi şi având o capacitate de 1.000 de locuri noi, cele 4 creşe vor dubla practic numărul locurilor deja existente şi vor veni astfel în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, în timpul serviciului. Aproximativ 1.000 copii sunt îngrijiţi şi beneficiază de cele mai bune condiţii, în momentul de faţă, în cele şapte creşe aflate în subordinea DGASPC Sector 4. Chiar şi aşa, însă, cererea este foarte mare, mai ales în această perioadă, în care pandemia de COVID-19 a impus reguli noi de funcţionare şi de respectare a distanţării fizice între copii„, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 4.

La începutul acestui an şcolar s-au înregistrat 2.100 de cereri noi pentru înscrierea copiilor la creşă pentru cele 1.000 de locuri disponibile. Dintre acestea, doar 400 de cereri au putut fi soluţionate, având în vedere obligativitatea asigurării unei distanţe mult mari mari între copii, precizează autoritatea locală.

Este important pentru părinţi să ştie că vor avea unde să îşi lase copiii în siguranţă în timpul în care ei sunt la serviciu. De aceea trebuie să rezolvăm deficitul de locuri de creşe în sectorul 4. Patru noi creşe, adică încă 1.000 de locuri, reprezintă un prim pas către rezolvarea acestor probleme. Creşele vor fi amenajate la standarde europene, astfel încât micuţii vor avea parte de cele mai bune condiţii„, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *