Primăria Sectorului 2 a dat în judecată Primăria Capitalei

nicusor dan
Sursa foto: Nicușor Dan

Primăria Sectorului 2 a dat în judecată Primăria Capitalei, după ce Nicușor Dan a decis să blocheze documentația de urbanism.

Reprezentanții instituției spun că investițiile publice finanțate din PNRR vor fi afectate de decizia edilului Capitalei.

”Sunt două litigii în curs cu privire la anularea planului urbanistic zonal al Sectorului 2. Primul deschis de o asociație, foarte bună prietenă de altfel cu primarul general Nicușor Dan, așa de prietenă încât a fost chiar premiată de primarul Nicușor Dan și a cărui acțiune a fost respinsă. Însă ne referim acum la o a doua acțiune, cea deschisă de Uniunea Salvați România împreună cu Asociația Ecocivică, condusă de dl. Trifu, bun prieten cu primarul general Nicușor Dan și câteva persoane fizice reclamante, care urmăreau același lucru și anume anularea planul urbanistic zonal al Sectorului 2. Surpriza pentru noi toți a fost acum două luni când instanța a anulat și suspendat planul urbanistic zonal până la judecarea completă a litigiului. Primăria Sectorului 2, în calitatea ei de pârât și de apărător al planului urbanistic zonal Sector 2, cere suspendarea provizorie a executării sentinței de suspendare dată acum două luni dintr-un motiv simplu: se pierd 8 miliarde de lei, circa 2 miliarde de euro din bani europeni, din PNRR și din fonduri europene destinate proiectelor publice pentru Sectorul 2 și trebuie să menționez că parte dintre ele sunt destinate unor proiecte privind spațiile verzi”, a declarat avocatul Radu Dinulescu la Antena 3 CNN.

Citeşte aici articolul integral.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: