Skip to content
Societate

Primăria Sectorului 4: Aproape 200 de oameni și peste 35 de utilaje acționează în sectorul 4 pentru îndepărtarea efectelor fenomenului meteo denumit „ploaie înghețată”

Primăria Sectorului 4 a mobilizat, încă de la primele ore ale dimineții, toate efectivele disponibile pentru a reacționa cât mai rapid în cazul multitudinii de sesizări privind copaci căzuți sau crengi desprinse din aceștia, care blochează artere de circulație, ca urmare a nivelului mare de gheață depusă în cursul nopții trecute asupra Capitalei.

La ora transmiterii acestei informări, se află la lucru aproape 200 de persoane (lucrători manuali, specialiști în conducerea și manevrarea de utilaje specifice, consilieri din cadrul direcțiilor de specialitate ale primăriei, polițiști locali), precum și 36 de utilaje (platforme pentru ridicarea arborilor și crengilor căzute sub greutatea gheții, PRB-uri ori alte asemenea mașini) care acționează în ritm susținut pentru îndepărtarea efectelor fenomenului denumit „ploaie înghețată”.

Conform informațiilor transmise din teren de către echipele noastre de intevenție, până la acestă oră, au fost soluționate peste 100 de sesizări care au vizat în jur de 50 de arbori puși la pământ ori crengi desprinse din aceștia, precum și aproximativ 40 de autovehicule avariate ușor. Cifrele vor suferi însă modificări odată cu trecerea timpului, întrucât primim în continuare sesizări privind arbori care cedează sub greutatea gheții. În aceste condiții, este clar faptul că timpii de reacție sunt mai mari decât în condiții normale, însă colegii noștri aflați acum în teren vor rămâne la lucru inclusiv după căderea nopții, când apreciem că vom reuși să combatem toate efectele fenomenului meteo sus-menționat.

Vom reveni cu actualizări, pe măsură ce situația din teren o va impune.

„Lucrăm cu toate efectivele disponibile, așa că vom avea cu siguranță o zi lungă. Am degajat deja căile de transport public, iar numărul zonelor în care arborii plini de gheață reprezintau un pericol pentru oameni devine din ce în ce mai mic. Rămânem la lucru și după căderea nopții, pentru că lupta cu acest fenomen meteo nu este încă încheiată”, a declarat Andrei Trocan, viceprimarul sectorului 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *