Skip to content
București Știri locale

Primăria Sectorului 4: Sprijin financiar pentru persoanele rămase fără venituri în urma crizei COVID-19

Bucurestiul.info

Primăria Sectorului 4 va susține financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricțiilor impuse mai multor companii, prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecțiilor cu noul tip de coronavirus.

Măsurile de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluță o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 și vor fi acordate pentru a acoperi cheltuieli de bază cum ar fi: alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare.

Ajutoarele de urgență vor fi acordate, conform aceleiași HCL, numai pentru perioada decretată ca fiind stare de urgență și vor fi virate în contul curent al titularului, după cum urmează:

  • 500 de lei lunar pentru o persoană singură;
  • 700 de lei lunar pentru familia cu un copil;
  • 1000 de lei lunar pentru familia cu doi sau mai mulți copii.

Solicitările privind acordarea acestui tip de ajutor de urgență vor fi transmise online către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, însoțite de actele de identitate și o declarație pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgență, precum și respectarea unor alte condiții cumulative precum:

  • cel puțin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de șomaj;
  • veniturile lunare să nu depășească 1.000 de lei pe membru de familie;
  • să nu aibă altă surse de venit;
  • să nu dețină depozite bancare mai mari de 1000 de lei.

4 comentarii la “Primăria Sectorului 4: Sprijin financiar pentru persoanele rămase fără venituri în urma crizei COVID-19

  1. Super initiativa. Si sumele sunt ok. In sfarsit intra in actiune si Diectia de Asistenta Sociala. Cu ocazia asta pot sa evalueze si starea psihologica a persoanelor izolate, mai ales varstnicilor care nu au pe nimeni.

  2. Situatia oamenilor care au deja probleme financiare din cauza crizei asteia este dramatica. Ma bucur ca se intervine si la nivel local cu masuri. Pana se concretizeaza cele de la centru. 👏

  3. Preocupare pentru oameni si problemele lor. Apreciz ca empatizati cu cei care acum sunt in criza financiara si ati luat masura aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *