Primăria Sectorului 5, contracte de milioane de euro pentru un apropiat de-ai lui Piedone şi Nuțu Cămătaru

foto: PUSL

Magic Star Security, firma de pază preluată de soția lui Ionel Tucmuruz după ce soțul a fost condamnat, a câștigat mai multe contracte pentru paza școlilor și parcurilor din Sectorul 5. Valoarea celor mai mari contracte publice ale Magic Star cu primăria condusă de Cristian Popescu Piedone însumează 61 milioane lei (12 milioane de euro), conform SEAP.

Ionel Tucmuruz, fost adjunct al Secției 14 de Poliție din Capitală, a fost condamnat în 2018 la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență, infracțiune de corupție, cu suspendarea executării condamnării.

În 2010, Tucmuruz a fondat firma de pază Magic Star Security. Când au apărut problemele penale, „dar din cauza problemelor mele de sănătate”, susține el, firma a fost trecută pe numele soției sale.

Magic Star Security asigură acum paza în 55 de școli și licee și în 71 de parcuri, locuri de joacă și spații verzi. Contractele cele mai mari au fost câștigate după ce Cristian Popescu Piedone a fost ales primar.

În prezent, fostul polițist apare la evenimentele politice ale PUSL cu Piedone. Pe site-ul PUSL, Tucmuruz e prezentat drept secretar general adjunct al partidului. Oamenii din PS5 îl numesc pe Tucmuruz „consilier al primarului”.

Într-un dialog cu HotNews.ro, Tucmuruz a confirmat poziția oficială din partid: „Sunt secretar general adjunct la partid, dar nu consilier al primarului, însă ne știm de mulți ani”.

Joi, 8 februarie 2024, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și președintele Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), și-a anunțat fiul drept președinte al filialei Sector 5 din același partid.

Fiul Vlad Piedone va candida la Primăria Sectorului 5, iar tatăl Cristian Popescu Piedone va candida la Primăria Capitalei.

La eveniment, în poza oficială a PUSL (partid fondat de Dan Voiculescu), chiar în spatele lui Piedone apare un bărbat în costum elegant, cu o cravată roșie, strălucitoare. Bărbatul este Ionel Tucmuruz, secretarul general adjunct al partidului.

Concediu în Egipt cu Nuțu Cămătaru
Polițist de meserie, Ionel Tucmuruz a fost în perioada 2010-2014 adjunct al Secției 14 din Capitală, din zona Budapesta, în apropierea Liceului „Ion Creangă”.

Soția sa din acel moment, Tanța Luminița Tucmuruz, lucra la DGASPC Sector 4, sector condus de Cristian Popescu Piedone.

În 2021, cu trei ani înainte de fotografia recentă de la partidul condus de Piedone, Tucmuruz a fost surprins în imagini într-o vacanță în Egipt alături de Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, dar și de manelistul Vali Vijelie.

Tucmuruz, primul din stânga cu fața neblurată, alături de Vali Vijelie și Nuțu Cămătaru în Egipt, acum mai bine de 3 ani. Foto: Captura Facebook

Antena 3 a preluat imagini de pe pagina de Facebook a lui Vali Vijelie în care apar cei trei. Imaginile sunt publice și disponibile și în acest moment, fiind întinse pe parcursul lunii martie. În imaginea din vacanța din Egipt, Tucmuruz este al patrulea de la stânga, însă apare în majoritatea pozelor postate de Vijelie.

Ce spun oamenii din primărie despre relația Piedone – Tucmuruz
„Prietenia lui Tucmuruz cu Piedone a început încă din perioada petrecută de politician ca primar la Sectorul 4”, au explicat pentru HotNews.ro oameni din Primăria Sectorului 5, care au solicitat confidențialitatea. ”Tucmuruz are o influență la Piedone, clădită pe afaceri și de aceea nu vrem să ne expunem”, au explicat aceștia.

Primăria lui Cristian Popescu Piedone i-a încredințat mai multe contracte pentru pază firmei Magic Security, controlată de Ionel Tucmuruz. Este vorba atât de acte comerciale directe cu Primăria (subsecvente unui acord-cadru), cât și contracte cu alte instituții din subordinea Primăriei Sector 5. De pildă, contracte cu DGASPC Sector 5, populat acum cu oameni din fosta echipă de la DGASPC Sector 4, sau contracte cu Infrastructură S5 și Amenajare Edilitară S5.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL