Skip to content
București Știri locale

Primăria Sectorului 5 retrage din şcoli 150.000 de sticle cu dezinfectant neconform

Inquam Photos/Octav Ganea

Primăria Sectorului 5 anunţă că aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant vor fi retrase din şcoli, întrucât Institutul de Sănătate Publică a constatat că sunt neconforme, nefiind produse biocide.

Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus astăzi, 25 februarie 2021, retragerea din instituţiile de învăţământ a aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant (produse Clonex şi Prolife), după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a constatat că acestea sunt neconforme şi nu reprezintă produse biocide avizate de Comisia Naţională a Produselor Biocide„, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primărie.

Sursa citată adaugă că în răspunsul primit de la INSP, ca urmare a solicitării Primăriei Sectorului 5 din 23 februarie, se menţionează că, potrivit articolului 6, alin. 1 din Hotărârea nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2021 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide: Art. 6 (1) Produsele biocide sunt plasate pe piaţă şi folosite pe teritoriul României numai dacă: sunt autorizate potrivit prevederilor Regulamentului sau sunt avizate potrivit măsurilor tranzitorii prevăzute la art. 89 alin. 2 din Regulament.

Toate aceste sticle cu dezinfectant au fost achiziţionate de Economat Sector 5 SRL şi distribuite către şcoli. Nu îmi pot da seama dacă este vorba de inconştienţă sau disperare după bani. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor noştri. Acesta este şi motivul pentru care am solicitat o analiză a INSP în privinţa acestor dezinfectanţi. Vom retrage toate aceste sticle cu soluţii neconforme. Economatul este obligat să vină să ia aceste produse neconforme şi să încerce să le dea retur, astfel poate mai putem recupera o parte din banii risipiţi”, afirmă primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În comunicat se arată că instituţiile de învăţământ vor face inventarul acestor produse existente şi, de asemenea, vor face şi necesarul pentru a putea achiziţiona produse biocide conforme care să fie distribuite în şcoli.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *