Primăria Sectorului 6: Avem încă 3,5 hectare de parc nou în Sectorul 6

parc
Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au anunţat că alte 3,5 hectare de parc nou-nouţ, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de duminică, în sector. Este a doua fază a Parcului Liniei, transformată şi ea dintr-un morman de gunoaie şi moloz într-o adevărată oază de verdeaţă. Mii de oameni au venit cu mic, cu mare, la inaugurare. Întreaga investiţie a costat 15 milioane de lei cu TVA.

Încă 3,5 hectare de parc nou-nouț, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosință pe 28 aprilie, în Sectorul 6. Este a doua fază a Parcului Liniei, transformată și ea dintr-un morman de gunoaie și moloz într-o adevărată oază de verdeață. Mii de oameni au venit cu mic, cu mare, la inaugurare.

Anul trecut, de 1 Iunie, primul parc al Cartierului Militari și cel mai lung parc liniar din Europa își primea cei dintâi vizitatori. Atunci a fost inaugurată faza întâi, lungă de 630 de metri și întinsă pe 4,5 hectare. Intrarea se face din Str. Lujerului, între Plaza Mall și Cora Lujerului.

Iată că pe 28 aprilie, la mai puțin de un an distanță, este dată în folosință a doua fază, dintre Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea. Are o lungime de 580 de metri și o suprafață de 3,5 hectare, din care un hectar este ocupat de o pădure urbană. Tot în ultimul an, a fost lățită și extinsă cu o jumătate de hectar prima fază a parcului, unde a fost amenajat un spațiu dedicat patrupedelor.

Ajungem, astfel, în total, la peste 8 hectare de parc nou în mijlocul orașului, într-o zonă unde era nevoie de spațiu verde ca de aer! Cu atât mai mult cu cât terenul de aici era un focar de infecție, plin de gunoaie, de bălării dese și deșeuri provenite din construcții. A fost curățat și transformat într-unul dintre cele mai atractive spații din București”, se arată în comunicatul primăriei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL