Skip to content
București Puterea Știrilor Video

Primăria Sectorului 6 investește masiv în reamenajări. Cum se va schimba la față bulevardul Iuliu Maniu

Featured Video Play Icon

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”,  în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre reamenajările pe care le are în plan pentru sectorul pe care-l reprezintă.

Astfel, pe bulevardul Iuliu Maniu din Capitală  se vor amplasa noi arbori, se vor reface trotuare, spații verzi din fața blocurilor și se vor reface și parcaje.

”Bulevardul Iuliu Maniu este cel mai mare bulevard al Sectorului 6. S-a tot vehiculat ideea că primarul Gabriel Mutu a tăiat, a smuls copacii de lângă bulevard. Nu am smuls nimic, toți arborii, în număr de 68, au fost transplantați. Sunt în viață, arată foarte bine acolo unde i-am mutat, mare parte din ei erau strâmbi, nu mai puteam să-i îndreptăm decât dacă îi relocam, pentru că altfel nu poți să tragi de ei, iar în locul celor 68 de arbori vom planta 450 de arbori maturi, ca să avem o unitate peisagistică de la intrarea de pe autostradă, până la capătul bulevardului. Și aici nu discutăm despre o simplă amenjare peisagistică, discutăm despre: refacerea trotuarelor, refacerea spațiilor verzi din fața trotuarelor blocurilor, refacerea parcajelor noi pe care le vom construi, iluminatul arhitectural și absolut tot ansamblul pe care-l reprezintă modernizarea unui bulevard. Se vor monta polarzi, astfel încât să nu se mai poată accesa trotuarele, ca să nu blocăm trotuarele cu mașini.

Primarul a dezvăluit și suma alocată pentru aceste reabilitări: ”Valoarea pe care am alocat-o este de 28 de milioane de lei”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *