Skip to content
Puterea Știrilor Video

Primăria Sectorului 6 vrea să construiască o școală sau o policlinică în Chișinău. Ciprian Ciucu: Oamenii aceia au nevoie de noi

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că susține în continuare Acordul de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Sectorul Buiucani din Municipiul Chișinău, Republica Moldova, parafat de fostul edil, Gabriel Mutu. Ciucu adaugă, însă, că acum nu ar mai finanța un parc, ”ci mai degrabă un element de infrastructură socială”.

„Am mers deja mai departe cu acest proiect de colaborare. Sectorul 6 s-a angajat să susțină constituirea unui parc în sectorul Buiucani, din Chișinău. Am mers mai departe cu acest proiect și nu este nicio problemă în acest sens. Mi se pare că, cu cât mai multe înfrățiri avem cu Republica Moldova, cu atât mai bine. Oamenii aceia au nevoie de noi, au nevoie să ne simtă aproape și noi trebuie să le fim aproape. Eu știu foarte bine Chișinăul, că am fost de zeci de ori, am lucrat acolo și în alte zone din Europa de Est. Ei au nevoie să vadă că noi, ca români și ca europeni, suntem mai aproape de ei, și de aceea orice proiect de colaborare putem avea cu Chișinăul eu sunt pentru”, spune edilul.

Acesta a explicat că toate colaborările care au loc între Sectorul 6 și sectorul Buiucani se fac prin intermediul pretorului sectorului Buiucani, și nu prin intermediului primarului Chișinău. Tot acesta mai spune că deși susține proiectul inițiat de fostul primar al Sectorului 6, nu ar mai finanța un parc, ci „un element de infrastructură socială”.

„De obicei, primarul Chișinăului discută cu primarul Municipiului București, iar eu discut cu pretorul sectorului Buiucani. Pretorul este omologul meu, iar primarul Chișinăului are un pretor. Am vorbit cu dânsul, vorbim relativ des și avem mai multe idei de colaborare.

Primăria Sectorului 6 a finanțat un parc, iar suma este undeva de 800.000 de euro pentru amenajarea întregului parc. Este un parc de dimensiune mare, nu un părculeț. Mulți au criticat această înfrățire sau l-au criticat pe Gabriel Mutu pentru așa ceva, dar eu nu am criticat asta. Am 1000 de alte teme pentru care să-l critic pe Gabriel Mutu, dar acesta nu este unul dintre ele, din contră, vreau să mergem mai departe, dar nu aș mai finanța un parc, mai degrabă un element de infrastructură socială: o școală, o creșă, o policlinică, dar să vedem ce nevoie au. Toate pleacă de la nevoile sectorului Buiucani”, a conchis Ciprian Ciucu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *