Skip to content
Politică

Primăria Sibiu recunoaşte cu nonşalanţă că nu are autorizaţie de incendiu / EXCLUSIV

Primăria Municipiului Sibiu recunoaşte cu nonşalanţă că nu deţine autorizaţie pentru prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI) şi, mai mult, că a fost amendată, marţi, contravenţional, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din judeţ.

CITIŢI ŞI: Problema incendiară, la propriu, lăsată de Iohannis la Primăria Sibiu

Redacţia PSnews.ro a încercat să ia legătura, marţi dimineaţă, cu primarul interimar Astrid Fodor (membră a Forumului Democrat al Germanilor din România – FDGR), dar fără rezultat. Ulterior, în cursul aceleiaşi dimineţi, Serviciul Presă și Comunicare al primăriei ne-a dat asigurări că ne va trimite un răspuns scris. Redăm mai jos acest răspuns, primit la ora 15:35:

„După efectuarea unor lucrări de recompartimentare și reamenajare care s-au încheiat în anul 2012, instituția a început demersurile pentru realizarea documentației tehnice, a proiectării instalațiilor și actualizării proiectelor tehnice în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu. În urma acestor studii a rezultat un raport de expertiză tehnică, predat Primăriei Sibiu în data de 21.10.2015, prin care se indică o serie de măsuri pe care instituția trebuie să le ia pentru a primi această autorizație PSI. Primăria Sibiu va contracta aceste lucrări în următoarea perioadă.

Pentru lipsa acestei autorizații pentru securitate la incendiu, ISU Sibiu a aplicat instituției o amendă contravențională astăzi, 3 noiembrie 2015.

Precizăm că sediul Primăriei Sibiu este dotat cu hidranți, mijloace de detecție ale fumului și sisteme de semnalizare. Ieșirile de incendiu sunt corespunzător semnalizate și este întocmit și aprobat Planul de Evacuare. Personalul este instruit trimestrial sau semestrial în domeniul situațiilor de urgență conform programului aprobat de ISU. Clădirea Primăriei Sibiu are cinci ieșiri și a fost dotată și cu o scară de evacuare interioară, spre curte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *