Skip to content
Politică

Primăria Târgu-Jiu, soluție radicală în scandalul Brâncuși

artminds.ro
" "

Primăria municipiului Târgu-Jiu a venit vineri cu o soluție radicală în scandalul izbucnit după ce sculptura „Coloana Infinitului”, de Constantin Brâncuși, a fost vandalizată.

Vizitatorii operelor sculptorului nu vor mai avea voie, începând de luni, să atingă respectivele piese în urma intrării în vigoare a unei Hotărâri de Consiliu Local care reglementează o serie de măsuri pentru protejarea părților componente ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu, relatează Agerpres, citând un comunicat al primăriei.

" "

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Loredana Covei, a declarat că, „în cazul unui aflux mărit de vizitatori, a unor grupuri mari neorganizate corespunzător, a unor evenimente artistice sau de orice fel, greu de supravegheat, se poate utiliza un cordon de protecție și prezența unui ghid specializat sau a unui angajat al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare «Constantin Brâncuși»”.

Persoanele care vor încălca prevederile Hotărârii de Consiliu Local vor risca să primească amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *